Hurrikaani ei antanut Akaa-Volleyn yllättää – Loimaalla nähtiin syöttövirheiden suursuma

Lentopallon Mestaruusliigaa koko kauden dominoinut Hurrikaani Loimaa oli kotisalissaan liian vahva Akaa-Volleyn miehistölle. Sarjapisteet jäivät saviseudulle lukemin 3–1 (25–19, 24–26, 25–20, 25–17).

Akaa-Volleyn ensimmäinen erä kaatui syöttöihin. Joukkue itse sortui seitsemään syöttövirheeseen ilman ainoatakaan ässää. Kun Hurrikaani Loimaa puolestaan epäonnistui vaikeista aloituksistaan huolimatta vain kertaalleen ja sai horjutettua Akaan vastaanottoa, lopputuloksessa ei ole ihmettelemistä.

Hurrikaanin onnistunut syöttöpeli himmensi Akaan koko kauden loistaneen keskipelin lähes nolliin. Passari Akseli Lankinen juoksi ympäri kenttää eikä kyennyt käyttämään ykköshyökkäyksiä juuri lainkaan. Panu Pitkänen pääsi iskemään vain kolmesti ja Mart Naaber yhden kerran.

Urpo Sivula kantoi Loimaalla päävastuun Akaa-Volleyn hyökkäyksistä, mutta osallistui osaltaan myös puolustamiseen. Eetu Pennanen (2) ja Joni Mikkonen (1) jännittävät hakkurin suoritusta. Kuva: Harri Mattila

Sivula loisti toisessa erässä

Kakkoserään Akaa-Volleyn vastaanotto ryhdistäytyi, ja välittömästi joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti nousi peräti 70:een. Edelleen Lankinen piti kuitenkin keskihyökkäyksen piilossa. Pitkäselle ohjautui vain yksi passi, samoin Naaberille.

Tässäkin erässä akaalaiset tekivät seitsemän syöttövirhettä. Erän pistekuningas oli Akaan Urpo Sivula, joka onnistui seitsemän kertaa yhdeksästä tarjolle tulleesta pallosta. Lisäksi hakkuri otti yhden näyttävän torjuntapisteen.

Myös laitapelaajat Joni Mikkonen ja Eetu Pennanen onnistuivat tonteillaan. Edellisen vastaanottoprosentti oli 80 ja jälkimmäisen täydet 100.

Kolmannessa erässä Akaa-Volley teki vain kolme syöttövirhettä, mutta epätasaista iltaa kuvaa se, että nyt hyökkäysten päättäminen repsahti pahasti. Vain joka kolmas pelattu pallo toi pisteen. Vaikka Hurrikaanikin kärsi samoista ongelmista, sen onnistumisprosentti oli kuitenkin kymmenkunta pykälää parempi.

Viimeisessä erässä Hurrikaanin pelaajien suoritusvarmuus korostui. Akaa-Volley palasi epäonnistuneiden syöttöjen tielle. Jälleen seitsemän palloa suuntautui verkkoon tai kentän rajojen ulkopuolelle. Hurrikaani sortui vain kahteen aloitusvirheeseen.

Kotijoukkueen johtaessa jo 16–11 valmentaja Oliver Lüütsepp yritti vielä herätellä joukkuetta taistelemaan ottamalla niin sanotun tuplavaihdon. Lankinen tuli vaihtoon, ja Mikko Kuusela sai kantaa passarin vastuuta. Samanaikaisesti Sivula siirtyi syrjään, ja Aatu Pöllänen astui hakkurin tontille.

Kuin koko ottelun kulkua kuvatakseen Hurrikaani sai viimeisen pisteensä Akaan Panu Pitkäsen epäonnistuneesta syötöstä.

Akaa-Volley Fan-Club esiintyi jälleen edukseen ja sai Loimaalla kiitosta sekä kotiyleisöltä että vastustajajoukkueelta. Kuva: Harri Mattila

Hurrikaani oli tasaisempi

Akaa-Volleyn kapteeni Mikkonen antoi kiitosta tasaisesti suorittaneelle vastustajalle ja myönsi Hurrikaanin olleen parempi kaikilla pelin osa-alueilla.

– Meillä oli todella vaikea peli tänään. Se ei oikein lähtenyt rullaamaan totutusti missään vaiheessa. Etenkin syöttöpeli petti pahasti.

Lüütsepp tunnusti Hurrikaanin olleen selkeästi askeleen edellä.

– Valmistauduimme mielestäni hyvin tähän peliin. Tekeminen oli siitä huolimatta epätasaista, ja etenkin syöttöviivalla tuli liikaa epäonnistumisia. Teimme paljon pelaajavaihtoja, koska penkiltä löytyy vahvoja tekijöitä ja kuka tahansa voi kääntää ottelun kulun.

Teemu Kuusela olikin ainoa, joka ei käynyt kentällä ottelun kuluessa.

Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino kiitteli etenkin joukkueensa kolmannen erän suorittamista.

– Akaan vastaanotto oli suorastaan loistava kolmannessa erässä, mutta saimme hienosti himmennettyä heidän hyökkäyksensä. Kaiken kaikkiaan homma pysyi tänään tasaisena läpi ottelun. Vuodenvaihteessa otteemme hieman notkahti, mutta nyt peli näytti nyt siltä kuin syksyllä parhaimmillaan.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu mielenkiintoisena. Seuraava vastustaja on VaLePa Sastamala Tampere, joka kohdataan tällä kaudella vasta ensimmäisen kerran. Kotiottelu pelataan ensi tiistaina 21.1. kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?