Savo Volley katkaisi Akaa-Volleyn voittoputken ennätysyleisön edessä – Urpo Sivulalla alavireinen ilta

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Eetu Pennanen, joka parhaansa mukaan puolusti savolaisten hyökkäyksiä, mutta liian usein pallo löysi tiensä parkettiin. Kuva Harri Mattila

 

Syyskauden lopun voitosta voittoon kulkenut ja kevätkaudenkin menestyksellä avannut Akaa-Volley kärsi pitkästä aikaa tappion lentopallon Mestaruusliigassa lauantaina Toijalan Monitoimihallilla.

Savo Volley pelasi valmentaja Jukka Tuovisen ja hakkuri OlliPekka ”Lelu” Ojansivun mukaan kauden parhaan vieraspelinsä ja vei täydet kolme sarjapistettä lukemin 0−3 (20−25, 24−26, 21−25).

Kuten Tuovinen ennen ottelua ennusti, kahden tasaväkisen joukkueen kohtaaminen oli kovien syöttäjien ja vastaanottajien taistelua alusta lähtien. Savo oli kahdessa aiemmassa liigapelissään antanut lepoaikaa kokeneille Lelu Ojansivulle ja Antti Siltalalle. Nyt herrat olivat täydessä iskussa ja antoivat pallolle kyytiä.

Akaa-Volleyn kokoonpano oli odotetun kaltainen. Yleispelaajina avaukseen lähtivät Joni Mikkonen ja Eetu Pennanen. Tasaisesta keskipelaajakolmikosta kentälle ilmestyivät Mart Naaber ja Panu Pitkänen. Passarin hommia hoiti Akseli Lankinen, hakkurina palloa takoi Urpo Sivula ja liberona puolusti PROLibero-kisan kärki Voitto Köykkä.

Akaa-Volleyn vastaanotto on liigan kärkeä

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä alusta lähtien. Akaa-Volleyn vastaanotto ei antanut kovien syöttöjen horjuttaa itseään. Pallot nousivat passari Lankisen hyppysiin tyydyttävällä tarkkuudella. Savo Volley hävisi syöttö-/vastaanottopelin mutta hyökkäsi heikommasta vastaanotosta huolimatta selkeästi tehokkaammin. Onnistumisprosentit olivat vieraiden eduksi 33−55.

Erän ehdoton kuningas oli Ojansivu, jota kotijoukkue ei onnistunut saamaan kiinni lainkaan. Hakkurin tehot 9/+8 kertovat olennaisen. Ainoastaan yksi hyökkäys epäonnistui.

Toiseen erään Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp otti Mikkosen tilalle Enderwin Herreran, mutta joukkueen hyökkäystehot pysyivät liian alhaisina. Etenkin Urpo Sivulan hyökkäyksistä puuttui tavanomainen tarkkuus. Hakkuri onnistui työstämään vain kolme pistettä yhdestätoista tarjotusta passista.

Kakkoserässä Ojansivun tehot hieman laskivat, mutta yleispelaaja Miro Määttänen puolestaan kunnostautui 7/+3:n verran. Akaa-Volleyn pelaajat olivat tasaisesti hieman plussalla, mutta kokonaisuudessa hyökkäystehot eivät riittäneet huippukuntoista Savoa vastaan.

Kolmas erä oli kääntää ottelun

Pitkän erätauon jälkeen ottelun tahti näytti muuttuvan. Etenkin Akaan Mart Naaber kunnostautui. 212-senttinen keskipelaaja väläytti osaamistaan ottamalla kolme komeaa torjuntaa heti erän alkuun. Akaa-Volley nousi nopeasti 10−5-johtoon, ja yleisö varmasti jo odotti ottelun pitkittymistä vähintäänkin neljään erään.

Toisin kuitenkin kävi. Akaan hyökkäys pehmeni ratkaisevasti. Kun Savo Volley saman aikaisesti onnistui pitämään oman tasonsa, se nousi ensin 16−16-tasatilanteeseen ja lopulta selkeään 21−25-voittoon.

Lelu Ojansivu vei kolmannessa erässä hakkurien taistelun selkeästi. Miehen teholukemat olivat 5/+4 peräti 83 prosentin hyökkäystehoilla. Sivulan alavireinen ilta jatkui eikä erän lopussa vaihdosta kehiin tullut Aatu Pöllänenkään kyennyt kääntämään ottelun kulkua.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Eetu Pennanen, joka parhaansa mukaan puolusti savolaisten hyökkäyksiä, mutta liian usein pallo löysi tiensä parkettiin. Kuva Harri Mattila

Savon nuori Fedor Ivanov keräsi kehuja

Vieraiden parhaana palkittu Ojansivu kiitteli ottelun jälkeen 19-vuotiaan Fedor Ivanovin passipeliä.

− Onnistuimme kaikki tänään aika hyvin. Mutta etenkin Fede oli hyvällä pelipäällä ja pyöritti meidän hyökkäyksiä mallikkaasti.

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Eetu Pennanen, joka tunnusti rehdisti Savon paremmuuden.

− Meidän hyökkäyspelimme sakkasi pahasti. Ei noilla tehoilla pidäkään lentopallo-ottelua voittaa. Koko porukka takoi palloa torjuntaan liian usein.

Oliver Lüütsepp ei näyttänyt pettyneeltä.

− Hyökkäystehojen ero oli liian suuri. Lelu oli todella hyvä tänään ja ehkä suurin syyllinen meidän tappioomme. En kuitenkaan ole kovin pettynyt omaankaan joukkueeseeni. Savo on liigan paras joukkue tällä hetkellä. Lisäksi meillä oli etenkin kolmannessa erässä mahdollisuus kääntää peli, mutta emme siihen tänään kyenneet.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?