Akaa Futsal aloitti vuoden voitolla – Joutsassa tuli myös takaiskuja

Akaa Futsalin Petri Grönholm pärjäsi JoSePan tiukassa puristuksessa, jota tässä tarjosivat Matias Paappanen (20) ja Tarkko Savela. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa Futsalin vuosi 2020 alkoi loppiaismaanantaina tyylikkäästi. Joukkue haki Joutsasta selvän vierasvoiton, kun isäntäjoukkue JoSePa joutui tyytymään 2–8 (1-5) -tappiolukemiin.

Akaa matkusti Joutsaan ilman Jovan Stankovicia ja Juhana Jyrkiäistä, joita molempia odotellaan kokoonpanoon takaisin tulevana viikonloppuna. Toisaalta ottelussa nähtiin myös kaksi paluuta sairastuvalta, kun Tero Intala palasi pitkältä ja Petri Grönholm vähän lyhyemmältä tauolta, ja molemmat pääsivät heti tehopisteillekin.

Joutsan reissulla loukkaantunut Tatu Ahonen ja varoitustilin täyteen saanut Jussi Nyström puolestaan ovat seuraavasta pelistä sivussa.

Mikko Takala (oik.) teki Joutsassa ensimmäisen maalinsa Akaa Futsalin paidassa. JoSePan maalilla riitti hässäkkää pitkin ottelua. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Tasaista peluutusta

Ottelun voittajasta ei Joutsan loppiaisessa ollut epäselvyyksiä. Akaa otti pelin hallinnan välittömästi itselleen ja vyörytti ensimmäiseen 11 minuuttiin johtolukemat 0–4. Maalinteossa onnistui tuttujen Nyströmin, Grönholmin ja Dusan Milojevicin lisäksi myös ensimmäiseen Akaa Futsal -maalinsa iskenyt Akaan oma poika Mikko Takala, joka taiteili tehopisteet 1+1 jo pelin avausminuuteilla.

Myös Joutsa sai kuparisen rikki, ja tauolle siirryttiin lopulta lukemissa 1-4 kun Milojevic iski ratkaisevan tuntuisen 1-5 -osuman juuri ennen taukosummeria.

Toinen jakso lähinnä pelailtiin alta pois. Akaan suurin maali-into oli jäänyt pukukoppiin, mutta verkkoa heiluteltiin toisella jaksolla vielä kolme kertaa. Nyström ja Grönholm iskivät lisäosuman mieheen, ja myös Rafa Giorgio pääsi sutaisemaan pallon verkkoon Aleksi Pirttijoen erinomaisen esityön jälkeen.

Akaa Futsalia Joutsassa luotsannut valmentaja Jari Hakala oli tyytyväinen pelin antiin.

– Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, ja ne saatiin. Peluutimme tasaisesti kaikkia pelaajia, ja onnistumisia tuli. Tästä on hyvä jatkaa kohti tuplaviikonloppua, kun saimme sairastuvaltakin väkeä taas joukkueen mukaan, Hakala pohdiskeli pelin jälkeen.

Kolmen liigaottelun tiukka viikko jatkuu lauantaina, kun Futsali-liigaa johtava Akaa Futsal päättää neljän pelin vierasputkensa Valkeakoskella Mad Maxin vieraana. Sunnuntaina on puolestaan edessä paluu kotihalliin. Liikunnan Riemu vierailee Monitoimihallilla, ja ottelu käynnistyy tuttuun tyyliin klo 15.

Akaa Futsalin Tero Intala (vas.) palasi loppiaisena pelikentille pitkältä sairaslomalta. JoSePan ykkös- ja kakkosveskarit olivat vammojen takia sivussa, joten tolppien välissä nähtiin nuori Matti Nurminen (oik.). Kuva: Mikko Peltoniemi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?