Nuoret, ottakaa kantaa

Vuoden alussa sain viestin Akaan nuorisovaltuuston uuden toimintakauden jäsenhausta ja hetken mietinnän jälkeen osallistuin hakuun. Yllätyksekseni sain kuulla, että pääsin valtuustoon ilman minkäänlaisia erikoisuuksia kuten äänestyksiä. Pääsin sisään hakemalla.

Tietysti tässä on plussansa: kaikki, jotka olivat kiinnostuneita vaikuttamaan, pääsivät tekemään juuri sitä. Meitä oli tänä vuonna kuitenkin vain 8, se hämmensi. Eikö ketään kiinnosta?

Minä kun asun tällaisessa “homeisessa takapajulassa” kuin Viiala, usein kuulee (ja itsekin ajattelee) että eihän meillä ole täällä muuta kivaa kuin S-Market. Koulu korjattiin virheellisesti ja opiskelimme sen vuoksi yli viidessä eri paikassa kahden vuoden sisään. Osaksi tämän takia kiinnostuin valtuustopaikasta: Halusin nähdä mitä liikkui näiden päätösten takana. Onneksemme, uusi koulu on tulossa, vaikka olenkin itse jo muualla siihen mennessä.

Toivoisin, että kaupunki olisi entistä avoimempi ja äänekkäämpi siitä, mitä täällä meidän kotiseudullamme oikein tehdään. Suurin osa meistä ei vain tiedä mitä ympärillään tapahtuu koska näemme kaupungin johtajiston heidän omana kuplanaan, emmekä siksi vaivaudu ottamaan selvää.

Toivoisin myös, että meitä nuoria kannustettaisiin laajemmin ottamaan kantaa sekä vastuuta meille kuuluvista asioista.

 

Atte Rantanen

Kirjoittaja on Viialan yhtenäiskoulun 8-luokkalainen.

Forum Akaa on Akaan Seudun kolumnisarja, jossa akaalaiset kirjoittajat tarkastelevat ympäröivää yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?