Annetaan Antti Peltolalle ja hänen suunnitelmalleen mahdollisuus sekä työrauha sen toteuttamiseen

Akaan valtuusto päätti irtisanoa edellisen kaupunginjohtajan, hänet jonka nimeä ei saa mainita, erilaisten säätöjen ja kommervenkkien jälkeen ja lopulta kuulutti haun uuden kaupunginjohtajan nimittämiseksi. Päätöksen jälkeen prosessi oli joutuisa, ja uusi kaupunginjohtajamme Antti Peltola valittiin vakuutettuaan valintaryhmän osaamisestaan kääntää Akaan kaupungin suunta kohti positiivista.

Antti Peltola aloitti silmin nähden aktiivisesti ja kaupungissamme ennennäkemättömällä tavalla jo, ennen kuin virkakautensa alkoi. Toimintansa rajapintoina kuntalaisiin ja sidosryhmiin olivat muun muassa Twitter, tapahtumat ja torikahvit. Peltola tuli näkösälle eikä hautautunut pölyiseen virastoarkistoon tai asemoitunut työpöytänsä ääreen kampaviineriä pupeltamaan. Hän aloitti työt, ja paljon on tapahtunutkin.

Antti Peltola palkattiin johtamaan muutosta ja sen myötä luomaan Akaalle toimintasuunnitelma, jolla massiivinen alijäämä saataisiin katettua suorastaan epärealistisessa ajassa ja turvaamaan suuri investointirupeama. Valtuuston enemmistö myhäili Peltolan jyrättyä vaalin maaliin numeroin, joiden myötä ei käynyt jossitteleminen. Valintansa ja hänelle myönnetty mandaatti muutoksentekijänä oli vahva. Kaikki olivat tohkeissaan.

Ja nyt, muutama kuukausi viran alettua Peltolan esittämä talousarvioesitys, joka antaa avaimet strategian toteuttamiseen, palveluiden jatkokehittämiseen, lain vaateita parempien palveluiden turvaamiseen ja itsehallinnon säilyttämiseen, ei käy. Huhujen mukaan jopa enemmistö valtuutettuja haluaakin jatkaa vanhalla juustohöylämallilla kuvitellen, että valtiovarainministeriön juustohöyläukolla on tukevampi ranne ynnä väkevämpi höylä, jolla saa luistakin paksuja lastuja.

Ymmärrän, että tietyt poliittiset ryhmät elävät höyläämisen myötä syntyvän kärsimyksen nostattamilla äänillä, mutta tällainen märän sukan heittäminen parhaansa yrittävän miehen kasvoille on enemmän kuin häpeällistä etenkin, kun mitään realistista vaihtoehtoa ei ole ilmoille heitetty. On pelkästään ajatus, että kriisikuntana on ihan leppoisaa ja valtiovarainministeriön henkilöllä on väkevämpi juustohöylä. ”Ekskrementtiä”, sanoisi Mietaa tällaisesta mämmistä.

Pelkästään se, että Antti Peltola valittiin muutosjohtajaksi, edellyttää nähdäkseni päätössarjan johdonmukaisuutta. Pitää olla vaadittava rohkeus tehdä poikkeavan laatuinen päätös. Päätös, joka muutama kuukausi sitten haluttiin tehdä.

Suunnitelma saattaa joidenkin mielestä olla epäilyttävä ja epäoptimaalinen, mutta niin on tilannekin. Suorastaan sakeaa.

Tilanne on niin huono, että tässä ei pudota korkealta, vaikka tähän oljenkorteen tarttuisimme lopulta kuitenkin epäonnistuen. Toisaalta palasten loksahdellessa Peltolan suunnitelman myötä yhteen hyvillä tavoin Akaasta tulee parempi paikka asua ja touhuilla. Jälkimmäinen on tavoittelemisen arvoinen asia.

Huonoimmillaan valtiovarainministeriö tulee höylineen vasta viiden vuoden päästä, mikäli mikään toimi ei purrut. En usko niin käyvän, mutta jos käy, totta vie yritimme jotain muuta kuin perinteistä akaalaisen kuntapoliitikon Höylä-cupia ja voimme silloin palata sen pariin. Nyt ei ole sen aika. Nyt on aika suunnata kirkkaammille vesille.

Annetaan Antti Peltolalle ja hänen suunnitelmalleen mahdollisuus sekä työrauha sen toteuttamiseen.

Akaa.fi-verkkosivulta löydät listan valtuutetuista. Jos sinulla ei ole omaa suosikkiasi ja olet sitä mieltä, että Akaa tarvitsee uuden mahdollisuuden ja suunnan pois Höylä-cupin ääreltä, lähetä kaikille viesti ”Anna Antin tehdä työtä, johon hänet palkattiin ja äänestä valtuustossa suunnitelmansa puolesta!”. Asiasta päätetään 18.12. valtuustossa. Toimi ennen sitä, mikäli haluat pitää päätöksenteon mahdollisimman lähellä Sinua!

 

Anton Murola (lib)

Ensimmäinen varavaltuutettu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?