Akaa Futsalin voittoputki jatkui Somerolla – Joukkue nousi harvalukuiseen joukkoon

Tatu Ahonen iski kolme maalia Somerolla. Arkistokuva Tuukka Nyström

Akaa Futsalin huima voittoputki Futsal-Liigassa jatkui lauantaina. Joukkue vieraili silloin Someron Voiman vieraana. Isännistä ei ollut leijonapaitojen voittokulun pysäyttäjäksi, vaan pisteet matkasivat Akaaseen lukemin 4–7 (2–3) tasaisen vahvan esityksen jälkeen.

Ottelun avausjakso oli pallonhallinnassa mitattuna vierasjoukkueen. Se kehitteli pidemmät hyökkäykset ja onnistui myös hankkimaan ansaitun johtoaseman. Vieraat osuivat avausjaksolla kolmesti, ja aina asialla oli sama mies. Vahvaa kautta pelaava Tatu Ahonen iski pallon kerran maaliin puhtaasti omin voimin ja kahdesti Petri Grönholmin esityöstä.

Aina vaarallinen ja hyökkäyspäähän tehokas SoVo ei kuitenkaan taipunut. Se osui kahdesti – tosin Akaan puolustusvirheistä – mutta kuitenkin. Taukoa lähdettiin viettämään 2–3-vierasjohdossa.

Toisen jakson alussa Grönholm kaadettiin kuuden metrin alueella, ja pallo vietiin rankkaripisteelle. Tomi Lahtinen niittasi pallon varmasti häkkiin ja tilanteeksi 2–4. Somerolaiset tulivat vielä kerran maalin päähän ajassa 26.00, kun kotijoukkue onnistui nopeasta vastahyökkäyksestä.

Lopullista ratkaisua peliin haettiin ajassa 35.16, kun oli Akaa Futsalin vuoro hyökätä nopeasti. Ahosen oivan esityön jälkeen vieraiden brassivahvistus Rafa Giorgio pääsi maalipaikkaan eikä erehtynyt; pallo alanurkkaan ja tilanne 3–5. Loppulukemia kaunisteltiin vielä kolmesti. Ensin Juhana Jyrkiäisen yksilösuoritus ja koko kentän purjehdus päättyi 3–6-osumaan. Dusan Milojevic osui puolestaan tyhjään SoVo-maaliin, ja vielä aivan lopussa SoVo kavensi vielä päätöslukemiksi 4–7 (2–3).

Joulutauolle sarjakärjessä

Voiton myötä Akaa Futsal nousi siihen harvalukuiseen joukkoon, joka on selvittänyt runkosarjan avauspuoliskon ilman tappioita. Tempun on suorittanut myös Kampuksen Dynamo kaudella 2014–2015.

Ennen joulutaukoa ohjelmassa on vielä yksi vierasottelu. Siinä bussin nokka käännetään kohti Jyväskylää, jossa juurikin KaDy isännöi leijonapaitoja kevätkierroksen avauspelissä. Syksyllä Akaa oli Monarilla parempi lukemin 5–3, joten hallitsevilla mestareilla on varmasti revanssi mielessään. Kävi pelissä miten tahansa, Akaa Futsal lähtee joulutauolle suvereenina sarjakärkenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?