Akaa-Volley otti täydet sarjapisteet Napapiiriltä ja nousi sarjataulukossa toiseksi – Panu Pitkänen loisti jälleen

Panu Pitkänen on pelannut loistavan syyskauden lentopallon Mestaruusliigassa. Rovaniemellä keskipelaaja otti haltuunsa tämän kauden ennätyksen yhden ottelun torjuntapisteissä.

Akaa-Volleyn viikonloppu lentopallon Mestaruusliigassa oli tuottoisa. Lauantain voitto oululaisesta Ettasta sai jatkoa Rovaniemeltä. Team Lakkapää taipui sunnuntaina Oliver Lüütseppin valmentamalle Akaa-Volleylle 1–3 (25–23, 21–25, 11–25, 18–25).

Lüütsepp jätti Rovaniemellä ottelun aloituskuusikosta maajoukkuepelaajat Akseli Lankisen ja Urpo Sivulan vaihtonurkkaukseen. Passarin tehtäviä hoiti Mikko Kuusela ja hakkurina palloa takoi Aatu Pöllänen.

– Ilmeisesti hieman outo kokoonpano jotenkin häiritsi joukkuetta, koska peli ei lähtenyt käyntiin totutulla tavalla, pohti Lüütsepp ottelun jälkeen.

Kun Lankinen ja Sivula otettiin takaisin vastuuseen, akaalaisten peli avautui normaaliksi. Lopuissa kolmessa erässä joukkueella ei ollut suurempaa tuskaa pelin hallitsemisessa. Lentopalloilun luonteeseen kuuluvat vaihtelevat tilanteet. Tilastojen valossa Kuusela ja Pöllänen eivät kumpikaan erityisesti epäonnistuneet tontillaan. Jollakin tapaa joukkue piti vain herättää horroksestaan.

Akseli Lankinen palkittiin Oulussa Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Passari onnistui erinomaisesti paisti pelin rakentamisessa, niin myös hyökkäyksissä. Lisäksi Lankiselle kirjattiin kolme ässäsyöttöä. Arkistokuva Harri Mattila.

Mart Naaber loisti syöttöviivalla

Akaan keskipelaaja Mart Naaber viihtyi pitkään lauantain Etta-pelin kolmannessa erässä syöttöviivalla. Kun virolaisvahvistus oli vauhtiin päässyt, sama toistui vielä näyttävämmin Rovaniemellä. Naaber joutui luopumaan syöttövuorosta vasta tilanteesta 0–13. Erä oli käytännössä taputeltu.

Vaikka loppuerä mentiin tasaisemmin 11–12, Akaa-Volleyn alkurynnistys ei jättänyt Lakkapäälle mahdollisuuksia.

– Vaikka Mart ei muutoin ollut aivan parhaimmillaan, syötöt olivat tänään ja etenkin tuossa kolmannessa erässä rautaa. Kun aloitukset ovat vastustajalle hankalia ja pysyvät silti ruudussa, pääsee meidän torjunta- ja puolustuspelaaminen kiinni vastustajaan, kiitteli Lüütsepp.

Naaber syötti kolmeen erään vakuuttavat 21 aloitusta, joista kolme tuotti suoran pisteen. Akaa-Volleyn menestys ei tällä kaudella jää keskipelaajien taidoista kiinni. Rovaniemellä loisti jälleen kerran Panu Pitkänen (14/+12), joka otti peräti 10 suoraa torjuntapistettä.

– Panu pelaa hyvää kautta. Mielestäni hän on tällä hetkellä Mestaruusliigan paras tontillaan. Tänäänkin noiden tappotorjuntojen ohella tuli hienoja vaimennuksia, jotka helpottavat puolustajien työtä, muistutti Lüütsepp.

Akaa-Volleyn pistetehtailun kärkinimi Rovaniemelläkin oli Sivula (18/+11). Pitkänen kunnostautui mainitun 14 pisteen edestä, Eetu Pennasen tehot olivat 13/+9 ja Naaberin 9/+4. Joukkueen parhaana palkittiin Akseli Lankinen, joka käytti jälleen kerran hyökkääjiään monipuolisesti.

Akaa-Volley on sarjataulukossa nyt toisena. Runkosarjaa johtaa Loimaan Hurrikaani.

Akaa-Volleyn syyskausi Mestaruusliigassa päättyy lauantaina 21.12. pelattavaan kotiotteluun Vantaa Ducksia vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?