Akaa-Volley oli Ettaa parempi kaikilla osa-alueilla

Akseli Lankinen palkittiin Oulussa Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Passari onnistui erinomaisesti paisti pelin rakentamisessa, niin myös hyökkäyksissä. Lisäksi Lankiselle kirjattiin kolme ässäsyöttöä. Arkistokuva Harri Mattila

Akaa-Volley jatkoi taivaltaan lentopallon Mestaruusliigassa lauantaina Oulussa. Isäntäseura Etta voitti viime kaudella SM-hopeaa, mutta on kuluvan syksyn aikana menestynyt heikommin. Ettan alapuolella sarjataulukossa on vain rovaniemeläinen Team Lakkapää.

Ottelu eteni ennakkokaavailujen mukaisesti. Lopputulos 0 – 3 (20 – 25, 18 – 25, 14 – 25) oli täysin oikeutettu ja joukkueiden tämän hetkisen tason mukainen.

Kaksi ensimmäistä erää alkoi tasaisesti. Molemmissa oli kuitenkin sellainen harha, että Etta pysyi Akaa-Volleyn kyydissä lähinnä akaalaisten omien virheiden vuoksi. Etenkin syöttövirheitä vieraille tuli luvattoman paljon.

Molemmat erät ennen pitkää erätaukoa ratkesivat oikeastaan Akaa-Volleyn yhteen rotaatioon. Enderwin Herreran syöttövuorot koituivat Ettan kohtaloksi. Kun Herrera sai pidettyä syötöt sekä vaikeina että rajojen sisäpuolella, pääsi Akaa-Volleyn torjunta- ja hyökkäyspeli osoittamaan tehokkuutensa.

Avauserää Etta johti lukemin 17–14, kun Herrera astui syöttöviivalle. Etta sai katkaistua kokeneen yleispelaajan syöttöputken vasta, kun taululla loistivat numerot 17–21. Erän viimeisen pisteen teki jälleen hyvän ottelun pelannut Mart Naaber (9/+7) älykkäällä jujulla.

Toinen erä eteni tasapisteissä lukemiin 7–7. Herreran syötöillä Akaa-Volley kuroi neljän pisteen johdon 7–11. Sen jälkeen kotijoukkueella ei ollut enää saumaa erävoittoon.

Kolmas erä alusta alkaen Akaa-Volleyn vedossa

Ottelun viimeinen erä poikkesi aiemmista siten, että Akaa-Volleyn omat virheet jäivät pukukoppiin. Näin Etta ei päässyt kyytiin mukaan missään vaiheessa. Jos Herrera oli syöttöviivan kuningas kahdessa ensimmäisessä erässä, niin kolmannessa tuon roolin otti Naaber. Keskipelaajan leijasyötöillä Akaa-Volley karkasi jo 4–9-johtoon.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa yritti parhaansa mukaan herätellä pelaajiaan aikalisillä mutta ei saanut tulosta aikaiseksi. Akaan passari Akseli Lankinen pääsi käyttämään koko hyökkäyskalustoaan, ja Ettan torjunta oli jatkuvasti vaikeuksissa.

Akaa-Volley pääsi jatkamaan pohjoisen kiertuetta kolme lisäpistettä mukanaan. Sunnuntaina vastassa on Team Lakkapää Rovaniemellä.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Lankinen, joka teki passarille harvinaiset teholukemat 10/+7. Kun Lankinen lisäksi jakoi hyökkäysvastuuta tasaisesti joka pelipaikalle, palkinto lähti oikeutetusti maajoukkuepassarin pelikassiin.

– Eipä tuossa mitään erikoista kommentoitavaa ole. Onnistuimme pelaamaan omaa hyvin harjoiteltua peliämme. Kaikki perustuu huolelliseen harjoitteluun, analysoi Lankinen ottelun kulkua.

Olli Kuoksa pahoitteli kokeneen keskipelaaja Markus Väisäsen selkävaivoja.

– Kun kokenut torjuja puuttuu verkolta, yksi tärkeä osanen puuttuu taktiikasta. Ei auta kuin keskittyä koko joukkueen osaamisen tason parantamiseen, tunnusti Kuoksa.

Kaiken kaikkiaan Etta ei kyennyt haastamaan Akaa-Volleyta kuin syöttöjen vastaanotossa. Kun joukkueen hyökkäysvoima nojasi ainoastaan Jan Heleniukseen (9/+5) ja Janne Marttilaan (12/+9), ja samaan aikaan Akaa-Volleyn kokoonpanosta kaikkiaan kuusi pelaajaa ylsi plussalle, ottelun tulos ei yllätä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?