Akaa Futsalin voittoputki venyi jo kymmeneen – Viidesti on tultu takaa ohi, niin myös nyt

Akaan brassivahvistus Rafa (vas.) kovassa taistelussa pallosta. Kuva Tuukka Nyström.

Akaa Futsalin historiallisen hyvä alkukausi sai lauantaina uuden jatkoluvun. Joukkue nousi upeasti kahden maalin takaa voittoon, kun FC Kemi kaatui jännitysnäytelmässä Toijalan Monitoimihallilla lukemin 6–4 (3–3). Voitto oli joukkueelle jo kymmenes peräkkäinen.

Ennen lauantain pelin alkua seura huomioi Dusan Milojevicia, jolla tuli täyteen 100 ottelua Akaa Futsalin paidassa Futsal-Liigassa. Näissä peleissä on syntynyt komeat tehot 78+68=146.

Akaa Futsal on selvittänyt koko alkukauden ilman ainoatakaan tappiota. Hurja voittoputki ei ole kuitenkaan tullut helpolla. Kymmenestä pelistä viidessä joukkue on osoittanut sitkeyttään nousemalla tappioasemasta voittoon. Näin kävi myös lauantaina Monarilla, kun FC Kemi johti parhaimmillaan jo lukemin 1–3 ja vielä kymmenen minuuttia ennen loppua maalein 3–4. Akaan vahva loppukiri tuotti kuitenkin jälleen kerran tulosta.


Petri Grönholm väänsi vahvasti kemiläispuolustuksen keskellä. Kuva Tuukka Nyström.

Aleksi Pirttijoki aloitti maalinteon

Avausjaksolla vierasjoukkue näytti, miksi se on noussut tällä kaudella liigan kärkikastiin. Vahvojen ulkomaalaisten vahvistustensa johdolla se hallitsi peliä, viimeisteli tylysti, eikä päästänyt Akaa Futsalia maalipaikoille muiden pelien tapaan. Kotijoukkue kuitenkin osoitti myös omaa venymiskykyään, kun se sai nostettua maalinteon tehokkuutta aiempaa paremmalle tasolle.

Avausmaalista vastasi tarkalla laukauksella Aleksi Pirttijoki. Tatu Ahonen ohjasi hienosti Jussi Nyströmin laukauksen maaliin avausjakson lopussa ja kavensi lukemiksi 2-3. Vielä ennen taukovihellystä myös tehomies Milojevic osui, ja näin toiselle jaksolle lähdettiin tasanumeroissa 3–3.

Dusan Milojevic onnistui jälleen maalinteossa. Kuva Tuukka Nyström.

Lopullinen ratkaisu tuli pilkulta

Kemi siirtyi kerran vielä johtoasemaan, kun Ricardo Arcos iski päivän toisen maalinsa aikaan 28.23. Päätöskympille lähdettiin näin kotijoukkueen takaa-ajoasemassa.

Petri Grönholmin hieno yksilösuoritus päättyi alanurkkalaukaukseen ja 4–4 -tasoitukseen ajassa 31.18. Syöttöpisteen maaliin nappasi tehot 1+3 kerännyt, ja pelin parhaaksi leijonaksi valittu Tatu Ahonen.

Maalivahti Kasper Kangas piti muutamalla loistotorjunnalla isännät pelissä mukana, ja lopulta 5–4 -johtoasemaan kotijoukkueen pommitti kapteeni Jussi Nyström, jonka vasemman jalan kaukolaukaus painui vastustamattomasti Kemi-maalin ylänurkkaan viisi minuuttia ennen päätössummeria.

Kemin loppukiri tyrehtyi lopullisesti, kun vieraiden virhetili tuli täyteen ja Tomi Lahtinen pääsi ampumaan kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä. Upea laukaus samaan ylänurkkaan kuin Nyström, ja tilanteeksi 6–4. Sitä ennen kemiläiset olivat saaneet luotua yhden loistavan tasoituspaikan lentävän maalivahdin avustuksella, mutta viimeistely jäi puuttumaan.

Liiga jatkuu taas lauantaina. Silloin Akaalla edessä on reissu todella hankalaan paikkaan. Somerolta ei liikaa ole voittoja haettu, ja taitava SoVo tuskin pisteistä luopuu helposti nytkään. Näiden kahden joukkueen kohdatessa luvassa on perinteisesti paljon maaleja ja kuumia tunteita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?