Akaa-Volley voitti Vantaa Ducksin selvästi ja nousi Mestaruusliigan kakkospaikalle – Teemu Kuusela hyödynsi hienosti tilaisuutensa

Akaa-Volleyn Teemu Kuusela pelasi Ducksia vastaan koko ottelun. Yleispelaaja ei vastuuta kaihtanut, vaan nosti aloituksia jopa libero Voitto Köykän nenän edestä. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley ei antanut Vantaa Ducksille yhtään sarjapistettä kotisalissaan keskiviikkona. Akaalaisten voittoputkeen lentopallon Mestaruusliigassa tuli yhdeksäs merkintä lukemin 3–0 (25–13, 25–21, 25–16).

Akaa-Volley nousi liigassa toiselle tilalle. Tosin takana olevat VaLePa ja Savo Volley ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Ensimmäisessä erässä ja varsinkin sen alussa nähtiin muutama todella pitkä taistelupallo, kun Akaa-Volleyn torjunta vaimensi hyökkäyksiä tehokkaasti ja Ducksin kenttäpuolustus toimi hyvin. Kotijoukkue pelasi kärsivällisesti pitkät pallorallit ja käänsi ne lopulta itselleen. Näin ottelu käynnistyi akaalaisittain voitokkaasti.

Kentän tehokkain ensimmäisessä erässä oli Akaa-Volleyn avauskokoonpanoon nostettu Teemu Kuusela (6/+5). Laitapelaaja nosti Ducks-aloituksia 50 prosentin tarkkuudella ja päätti kaksi kolmesta hyökkäyksestä pisteen arvoisesti.

Toiseen erään Ducks sai paremman otteen. Se johti erän alkua, kun Akaa-Volley sortui useisiin virheisiin. Tilanne kääntyi kotijoukkueelle vasta erän puolivälissä, kun se lopetti ilmaisten pisteiden lahjoittamisen vastustajalle.

Tilastojen valossa kakkoserä oli lopulta varsin tasainen. Kuninkaana hääräsi Vantaan Bojan Strugar (6/+6). Akaan pisteistä suurimman osan teki Urpo Sivula (6/+3).

Kolmas erä osoitti Akaa-Volleyn tasaisuuden

Ratkaisevaa kolmatta erää mentiin tasatahtiin kymmenen pisteen tienoille. Sen jälkeen Akaan hyökkäyskalusto alkoi tehdä tuhojaan. Joukkue onnistui tasaisesti jokaisessa rotaatiossa.

Kaikki kuusikkopelaajat pääsivät tehoissa plussan puolelle. Tehokkain oli toistamiseen Kuusela (6/+5). Mutta muutkin kunnostautuivat: Akseli Lankinen (3/+2), Sivula (4/+3), Aleksi Kaatrasalo (4/+4) ja Enderwin Herrera (4/+3).

Vantaa Ducksin parhaana palkittiin Michael Milstein, joka odottaa seuraavasta Akaa-pelistä parempaa parin viikon päästä.

– Meistä ei oikein kukaan onnistunut tänään. Tullaan paremmin sitten ensi kerralla, lupasi joukkueensa passari.

Akaa-Volleyn joukkueesta nostettiin parhaaksi niin ikään passarina pelaava Lankinen.

– Ollaan treenattu huolella ja meillä on tosi hyvä henki porukassa. Tämä näkyy kentällä. Kun otteluun saatiin tänään hyvä alku, niin se kantoi voittoon saakka.

Vieraiden valmentaja Juho Rajala myönsi, että Akaa oli vähän kaikessa parempi.

– Toisessa erässä vastaanotto meillä toimi ja sen vuoksi pysyttiin niin pitkään kyydissä. Viimeisessä erässä annettiin muutama pinna todella helpoilla virheillä. Noilla otteilla ei voi voittaa.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli tyytyväinen siihen, että joukkue onnistui kontrollimaan peliä loppuun saakka.

– Onnistuimme kaikilla osa-alueilla. Ja erityisen tyytyväinen olen Teemu Kuuselan otteisiin. Meillä on onneksi niin kovia pelaajia, että he joutuvat haastamaan toisiaan treeneissä. Se kehittää kaikkia.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Akaan hakkuri Urpo Sivula (15/+10). Teemu Kuusela ylsi lopulta lukemiin (15/+9), vaikka toinen erä oli häneltä melko vaisu (3/-1). Vantaalaisten tehokkain oli Bojan Strugar (13/+10).

Akaa-Volleyn torjunta on todella ulottuva ja tuottaa vaikeuksia kaikille hyökkääjille. Kuvassa Aleksi Kaatrasalo (oik) ja Urpo Sivula torjuvat Vantaan Atte Kyrölän hyökkäyksen. Teemu Kuusela valmistautuu kenttäpuolustukseen. Kuva: Harri Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?