Pikku-Liljan tatuointi yllätti äidin – Viialan joulunavauksessa riitti tungosta ja tunnelmaa

Viialan työväentalo täyttyi heti ovien avaamisen jälkeen joulunalustunnelmaa hakevasta kansasta. Kuva: Antti Luukkanen.

Viiala siirtyi virallisesti jouluaikaan, kun työväentalolla järjestettiin sunnuntaina ensimmäisenä adventtisunnuntaina paikallinen joulunavaustapahtuma. Mannerheimin lastensuojeluliiton Viialan yhdistyksen järjestämässä tapahtumassa väkeä riitti. Eikä sitä ihmetellä kannatakaan, sillä paikalla oli paljon tilaisuuden joulumyyjäisiin osallistuvia myyjiä, joiden pöydät notkuivat toinen toistaan houkuttelevampia lahjaideoita läheisille tai miksei itsellekin.

Viialan Metsänkävijöistä Milja Patana (vas.), Meira Nevalainen ja Teppo Tuhkanen olivat työväentalolla myyntipuuhissa. Kuva: Antti Luukkanen.

Hittituotteena adventtikalenteri

Partiojärjestöä edusti Viialan Metsänkävijät, jolla oli myynnissä paitsi perinteisiä adventtikalentereita ja korttipaketteja myös Akaan nuorkauppakamarin lanseeraamaa Kuhnurin kujanjuoksu -lautapeliä. Partiolaiset ovatkin ainoa taho Viialassa, jolta peliä voi ostaa.

Kauppa kävi kuitenkin vilkkaimmin partiolaisten tuttujen myyntiartikkeleiden parissa.

– Adventtikalenterin myynnissä partiolaisilla on pitkät perinteet, kertoi Milja Patana paikallisesta lippukunnasta.

Partiolaiset ovat alun perin tuoneet adventtikalenterin Suomen markkinoille, ja yhä edelleen kalenterikauppa muodostaa olennaisen osan järjestön varainkeruusta. Näitä kalentereita kaupitellaan myös ovelta ovelle.

Vili Laurila oli tullut katsomaan joulupukkia, mikä veti tapaamisen jälkeen vakavaksi. Mira Laurilan sylissä oli kuitenkin turvallista olla. Kuva: Antti Luukkanen.

Varainkeruuta moneen kohteeseen

Myös Viialan lähetysseuralla oli oma myyntipöytänsä, jonka tuotteet ovat kaksi kertaa viikossa yhdistyksen tiloissa kokoontuvan aktiivijäsenistön tekemiä. Tarjolla oli suuhunpantavista niin lanttulaatikkoa, kaalikääryleitä, pullia, leipiä kuin hillokettakin. Myynnissä oli myös villasukkia.

– Myyntituotto menee useille lähetysjärjestöille, kertoi myyntitiskin takana päivystänyt Sinikka Ylimäki.

Myyjäisiin osallistui toki runsaasti muitakin. Mukana oli erityisesti varainkeruuhommissa olevia koululuokkia.

Paikalla oli tietysti myös lapsien joulunalustunnelmia kuulostellut joulupukki sekä ympäri työväentaloa pörrännyt Akaan mehiläinen.

Myös itse joulupukki oli saapunut Viialaan kuuntelemaan lasten joulutoiveita. Kuva: Antti Luukkanen.

Lapsille kimalletta

Yksi tapahtuman suosituimmista pisteistä oli aktiivisesti kansoitetun kahvion lisäksi Pikkumintun glittertatuointipuoti.

– Pienet tytöt ja kimalle sopivat hyvin yhteen, nauroi hommissa ollut Miia Vannes.

Glittertatuointia voi ihailla perinteisiä kasvomaalauksia pidempään, sillä kuva kestää ihossa noin viikon.

Lilja Siponen halusi käteensä hämähäkin kuvan, vaikka äiti vieressä olikin varma, että valinta olisi kohdistunut dinosaurukseen. Kovin tyytyväiseltä vaikutti pikkuasiakas valintaansa.

Miia Vannes taiteili kimalteesta glittertatuoinnin Lilja Siposelle. Pikkumintun piste keräsi paljon kiinnostuneita valitsemaan omaa kuviotaan ikuistettavaksi viikoksi iholle. Kuva: Antti Luukkanen.