Akaa-Volley käänsi Etta-pelin nihkeän alun jälkeen kotivoitoksi – Keskipelaajat kovassa iskussa, Lankisen hybridi teki tuhojaan

Akaa-Volley jatkaa lentopallon Mestaruusliigassa voittojen tiellä. Viides voitto putkeen tuli lauantai-illan kotiottelussa oululaisesta Ettasta lukemin 3–1 (23–25, 25–17, 25–18, 25–19). Tulos oli sama kuin joukkueiden alkusyksyn kohtaamisessa.

Akaa-Volleyn kokoonpanossa ei ollut yllätyksiä. Maajoukkuepelaajat Urpo Sivula ja Akseli Lankinen ottivat tutut paikkansa hakkurina ja passarina. Keskipelaajista pelikuntoisina olivat Aleksi Kaatrasalo ja Panu Pitkänen. Mart Naaber sai flunssaisena huilata kotonaan. Yleispelaajista kentälle astuivat Joni Mikkonen ja Eetu Pennanen, ja liberon tonttia hallitsi varusmies Voitto Köykkä.

Oliko Oliver Lüütseppin pelaajakaarti kerännyt itselleen ylimääräisiä paineita, vai mikä mahtoi ottelun alussa olla syynä siihen, että otteet olivat kovin nihkeät ja tehottomat ottelun alusta lähtien aina toisen erän puoliväliin saakka. Tosin Etta esitti erittäin hienoa torjunta-puolustuspelaamista. Vaimennustorjunta toisensa jälkeen piti oululaiset kotijoukkueen kyydissä.

Ykköserä päättyi tasaisen väännön jälkeen vieraille 23–25. Akaalaisten harmiksi erän viimeinen piste tuli halvasti. Lankiselta nähtiin hänelle harvinainen pallon käsittelyvirhe.

Akaa-Volley sai tuulettaa Etta-ottelussa kaikkiaan 98 pistettä. Kuvassa vasemmalta Eetu Pennanen, Akseli Lankinen, Panu Pitkänen, Joni Mikkonen, Aleksi Kaatrasalo ja Urpo Sivula. Kuva: Harri Mattila.

Toisen erän puolivälissä käänne

Toisen erän alkuun Akaa-Volleyn hyökkäyspeli tökki pahasti ja vieraat pääsivät 0–4 johtoon. Lüütseppin oli turvauduttava aikalisään jo varhaisessa vaiheessa. Erä tasoittui, kun Akaa rauhoitti peliään. Erikoista tässä erässä oli Akaan koko kauden ehkä heikoin vastaanotto. Tarkkuus jäi 38 prosenttiin.

Passari Akseli Lankinen palkittiin Akaa-Volleyn parhaana. Paitsi pelinrakentajana, Lankinen kunnostautui myös syöttöviivalla.

Kakkoserä kääntyi lopulta selkeästi kotijoukkueelle Akseli Lankisen onnistuttua horjuttamaan Ettan vastaanottoa pahoilla hybridisyötöillään. Lankisen pommittaessa oululaiskenttää vieraiden vastaanotto repsahti peräti alle 30 prosentin. Erä kääntyi selkeästi kotijoukkueelle 25–17.

Akaa-Volley sai pelinsä käyntiin, kun vastanotto parani kolmanteen erään rutkasti (75%) ja Lankinen pääsi käyttämään ykköshyökkäyksiä mielensä mukaan. Pitkänen (6/+5) ja Kaatrasalo (3/+2) kiittivät ja keräsivät yleisöltä kovaäänisiä suosionosituksia. Akaa-Volley otti kolmannessa erässä myös viisi näyttävää torjuntapistettä. Ettan hyökkäysvoima nojasi liiaksi yksistään Jan Heleniuksen varaan.

Neljäs ja ratkaiseva erä kääntyi piste pisteeltä kotijoukkueelle. Ottelun ratkaisuhetkillä kehiin pääsivät Akaa-Volleyn laajasta yleispelaajaosastosta Nico Nurmesniemi ja Teemu Kuusela. Jälkimmäinen sai kunnian lyödä ottelun viimeisen pallon Ettan torjunnan käsistä katsomoon.

Akaa-Volleyn keskipelaajat huippukunnossa

Ottelun tilastot todistavat Akaa-Volleyn keskipelin onnistumista. Panu Pitkäsen (13/+11) ja Aleksi Kaatrasalon (13/+9) tehot kestävät vertailun. Jos vain vastaanottopeli sujuu normaalilla tarkkuudella, saavat sarjan kärkijoukkueetkin olla tarkkana akaalaisten kanssa.

Ettan parhaan palkittiin hakkuri Ville Sorvoja (14/+7).

– Hyvin samankaltainen koitos kuin viimeksi täällä Akaassa. Akaa sai hyviä syöttöputkia ja ratkaisi niillä ottelun. Emmekä saaneet Akaan keskipelaajia millään kiinni, harmitteli Sorvoja.

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinnon pokkasi ansaitusti Akseli Lankinen.

– Syöttöpelini kulki tänään hyvin. Onneksi loksahti kohdilleen tällaisessa tasaisessa koitoksessa, kiitteli passari.

Ettavalmentaja Olli Kuoksa toivotti akaalaiset tervetulleiksi pohjanmaalle.

– Paljon olemme menneet eteenpäin viime kerrasta. Laitapelissä olimme mielestäni jopa parempia kuin Akaa. Ykköshyökkäystä emme vain saaneet kiinni tänään. Odotan kohtaamistamme Oulussa, hymyili Kuoksa.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp kiitteli joukkueensa kypsymistä.

– Joukkue on saanut hyvin itseluottamusta voittojen myötä. Etta tuli vahvasti peliin ja herätti meidät ykköserässä. Kun ykköshyökkäys toimi, sitä käytettiin tänään paljon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?