Akaa Futsal jatkaa liigakärjessä ilman tappioita – Nyt kaatuivat GFT ja Ilves

Dusan Milojevic (numero 4) on syksyn tehokkain leijonapaita, vaikka ei tästä paikasta GFT:tä vastaan osunutkaan. Kuva: Juuso Koro.

Futsal-Liigan sarjataulukko on seitsemän kierroksen jälkeen akaalaisittan komeaa luettavaa. Akaa Futsal on sarjan kärjessä voitettuaan kaikki ottelut ja vieläpä suoraan varsinaisella peliajalla. Seitsemän peliä on tuonut siis täydet 21 sarjapistettä, ja maalierokin on vakuuttava 45–15.

Viime viikko jatkoi voittoputkea kahdella kotipelillä. Ensin keskiviikko-iltana espoolainen GFT kukistui kärkiottelussa lukemin 5–2 (3–1) ja lauantain Pirkanmaan paikallispelissä puolestaan Tampereen Ilves maalein 6–2 (3–1).

Kuten aina ennenkin, Akaa Futsal ja GFT tarjoilivat akaalaisyleisölle vauhdikasta ja viihdyttävää, ajoittakin kuumaksikin äitynyttä futsalia. Helpolla voitto ei tullut, mutta ansaittu se kyllä oli. Varsinkin toisen jakson aikana kotijoukkueella oli useita huippupaikkoja ratkaista ottelu, mutta viimeistely ontui.

Avausjaksolla maaliin osuttiin paremmin. Jovan Stankovic iski avausmaalin viiden minuutin kohdalla, mutta GFT onnistui nopeassa tasoituksessa upealla ohjauksella maalivahdin heittoavaukseen.

Tehokkaalla pelipäällä jälleen ollut Dusan Milojevic käänsi kotijoukkueen hienoisen pallonhallinnan kotijohdoksi, ja Tatu Ahonen kasvatti johdoksi 3-1 ajassa 10.44.

Akaa Futsalin maalinsuulla aloittanut Juho Laine vaihtui Kasper Kankaaseen pienen loukkaantumisen jälkeen, mutta Kangas tuli vahvasti peliin sisään ja valittiin lopulta ottelun parhaaksi Leijonaksi.

Lopussa kaksi kertaa tyhjiin

Toiselle jaksolle odotettiin GFT:n kirivaihdetta, mutta kotijoukkue piti hallinnan yllättävänkin vahvasti itsellään. Myös kotijoukkueen maalilla Kangas joutui kuitenkin venymään muutamaan huipputorjuntaan, kun GFT sai rakennettua omia hyviä maalipaikkojaan.

Lopulta espoolaiset tarvitsivat kavennukseensa lentävän maalivahdin apua, kun espoolaisten kirkkain tähti Panu Autio pääsi iskemään lukemiksi 3–2 parisen minuuttia ennen päätössummeria.

Lopusta piti huolen Akaa Futsalin rautainen puolustuspeli. Kaksi kertaa pallo iskettiin vielä tyhjään maaliin päätösminuutilla, kun Petri Grönholm ja Dusan Milojevic osuivat kaukaa tolppien väliin. Näin pisteet jäivät Akaaseen lukemin 5-2 tasaisen esityksen ja kovan taistelun jälkeen.

Ilves nurin rutiinilla

Kolmas peli viikon sisään näkyi lauantaina kotijoukkueen esityksessä. Jalkaa hiukan painoi, eikä mieli ollut erityisen kirkas. Väsymyksestä huolimatta joukkue esitti jälleen kovaa työmoraalia jyräämällä voittoon, vaikka Ilves sinnitteli vain maalin tappioasemassa lähes toisen jakson puoliväliin asti.

Ottelun iso kuva vastasi aika hyvin ennakko-odotuksia. Akaa Futsalilla oli pallonhallinta, ja Ilveksen taktiikkana oli puolustaa tiiviisti ja iskeä vastaan terävästi. Tämä toimikin kohtalaisen hyvin vierasjoukkueen osalta, mutta kohtalainen ei riitä tämän kauden Akaata vastaan. Leijonapaitojen rutiini oli jälleen vastustajaa muutaman pykälän parempi, ja se riitti hiukan tukkoisellakin esityksellä voittoon.

Akaa Futsalin maaleista vastasivat yhtä lukuun ottamatta Ilves-taustaiset pelaajat. 4–2-maalin pommittanut Aleksi Pirttijoki iskikin sitten päivän komeimman osuman. Upea laukaus suoraan ilmasta aivan Ilves-maalin ylänurkkaan ratkaisi pelin lopullisesti toisen jakson puolivälissä. Avausjaksolla olivat osuneet Tomi Lahtinen kerran ja kapteeni Jussi Nyström kahdesti.

Tatu Ahonen pelaa vahvaa syyskautta. Kuva: Juuso Koro.

Tahti rauhoittuu tällä viikolla

Pirttijoen komean osuman jälkeen Ilves lähti yrittämään kavennusta lentävällä maalivahdilla. Se saikin rakennettua mukavannäköistä pyöritystä. Tässä kohtaa kotijoukkueen valmentaja Jovan Stankovic veti kuitenkin oman ässänsä hihasta: kaikkien yllätykseksi Akaa Futsal lähtikin itse ottamaan pallonhallintaa lentävän maalivahdin kera johtoasemassa.

Leijonapaitojen miesylivoima toimi paremmin kuin vieraiden. Kotijoukkue ei ainoastaan saanut pelattua minuutteja kellosta, vaan se naulasi pelin iskemällä kaksi lisäosumaa hienojen yhdistelmien jälkeen, kun Petri Grönholm sekä Juhana Jyrkiäinen tyylittelivät loppulukemiksi 6–2 (3–2).

Kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic oli pelin jälkeen väsynyt mutta onnellinen.

– Viimeiset viikot ovat olleet fyysisesti todella rankkoja meille. On ollut loukkaantumisia, maajoukkuekomennuksia ja otteluruuhkaa. Nyt pääsemme takaisin peli per viikko -rytmiin, ja ehdimme taas harjoittelemaankin paremmin, Stankovic pohdiskeli.

Tällä viikolla Akaa Futsal pelaa vierashallissa, kun lauantaina reissataan Länsi-Tampereelle Tesomalle. Siellä vastaan asettuu PP-70, joka viime kaudella voitti Akaa Futsalin Monitoimihallilla. Tampereen pelissä Akaa puolestaan nappasi pisteet hiukan onnekkaastikin lukemin 1–2. Leijonapaidat saavat venyä aivan parhaimmilleen, mikäli voittoputkea halutaan jatkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?