55 vuoden takaisesta jumalanpilkkatuomiosta kuritushuonerangaistuksen saanut kirjailija Hannu Salama herättelee 2020-luvun suomalaisia: ”Vastaavanlainen tapahtumien ketju on täysin mahdollinen nyky-Suomessakin”

Pispalalaissyntyinen kirjailija Hannu Salama, 83, kävi läpi täyden helvetin sen jälkeen, kun hänen läpimurtoteoksensa Juhannustanssit ilmestyi vuoden 1964 lokakuussa. Salama ei halua olla naivi eikä lapsenuskoinen; hänen mukaansa mikä tahansa ilmiö voi nostaa jonkin asian tai ihmisen kohtuuttomaan pyöritykseen. (Kuva: Lehtikuva)Jumalanpilkkaaja ja kuritushuonerangaistu! Nämä kaksi leimakirveen iskua ovat seuranneet kirjailija Hannu Salamaa, 83, jo runsaan 50 vuoden ajan. Maamme oikeushistorian häpeätahraksi pinttyneen Juhannustanssit-romaanin ja sen kirjoittajan ainutkertaisen kovaotteinen teilaaminen 1960-luvun Suomessa ei jää välttämättä ainoaksi laadussaan kansakuntamme taipaleella. Salaman mielestä esimerkiksi seksuaalisuuden tai uskonnollisuuden käsitteleminen jossakin tietyssä valossa voisi räväyttää nykyaikanakin hallitsemattoman hysterian, jonka jälkipuinnissa vaadittaisiin päitä vadille.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.