TTT:n Koiran morsiamet on herättävä kuvaus siitä, miten sisarusten osat vaihtuvat, ja miten yksipuolinen rakkaus tukahduttaa elämänhalun tai miten soiva lintukirja pitää ihmisen pinnalla

Teija Auvinen (edessä) tekee sydäntä särkevän roolin Tulikkina. Hän kokee 360 asteen muutoksen Koiran morsiamet -näytelmässä. Tylsistyneestä sohvaperunasta tulee aktiivinen, sosiaalisesti taitava ihminen. Sari Mällisen esittämälle Valmalle käy päinvastoin. Hänelle soivat lopulta kuolonkellot. (Kuva: Tampereen Työväen Teatteri)Sirkku Peltolan Koiran morsiamet räväyttää tämän ajan tuuliajolla olevat ihmispolot näkyviksi. Suomalaisten kansantaudiksi asti äitynyt yksinäisyys saa herättävät kasvot. Siinä, missä oman itsensä korostamisesta on tullut pinttynyt tapa, yhteisöllisyyttä ja rakkautta janoava ihminen on katoava luonnonvara. Saavuttamaton rakkaus sairastuttaa, nujertaa ja lopulta kuolettaa. Veri on edelleen vettä sakeampaa ­– sisaruuden ja veljeyden siteitä eivät mitkään maailman voimat tukahduta. Näytelmäkirjailija kuvaa tarkasti ihmiselon ja -suhteiden viidakkoa. Hänen kielensä on rehevää ja terävää. Näyttelijät Sari Mällinen, Teija Auvinen ja Saska Pulkkinen tuovat Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterin näyttämölle riipaisevan mutta lohdullisen ihmissuhteita kuvaavan sommelon.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.