Suomalaiset viettävät Vauvan päivää jyrkästi laskevan syntyvyyden maassa. Vauva Suomi ry:n puheenjohtaja Merja-Maaria Turunen etsii keinoja lapsenteon lisäämiseksi: ”Tehdään Suomesta maailman vauvaturvallisin maa!”

Vauva Suomi ry:n puheenjohtaja Merja-Maaria Turunen haastaa kaikki kunnat, seurakunnat, yritykset, yhdistykset sekä kaikki kansalaiset kansallisen Vauvan päivän viettoon, joka on perjantaina 27. syyskuuta. Työuransa lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkärinä tehnyt Turunen vetoaa suomalaisiin, että he kannustaisivat nuoria pareja luottamaan siihen, että elämä kantaa. Haikara voi vierailla perheessä jo paljon ennen sitä, kun opinnot ovat päätöksessä tai vakituinen työpaikka on plakkarissa. (Kuva: Matti Pulkkinen)Lähes vuosikymmenen jatkunut syntyvyyden jyrkkä aleneminen haastaa toden teolla suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan etsimään kannustavia ja kestäviä porkkanoita kansalaistensa lapsentekohalun virittämiseksi. Vauva Suomi ry:n puheenjohtaja, erikoislääkäri Merja-Maaria Turunen herättelee ihmisiä vauvabuumiin korjaamalla yleisiksi totuuksiksi kivettyneitä pelkoja ja uhkia siitä, että lapsiperheiden arki olisi vain kujanjuoksua erilaisista peloista rankkoihin epäonnistumisiin. Hänen mukaansa haikaroiden vierailut pikkukääröineen tuovat saajilleen loputonta iloa ja mielekästä tekemistä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.