Marvinok esittää ukrainalaisia lauluja Akaan kirkossa

Lauluyhtye Marvinok on perustettu vuonna 2006 Lvivin kaupungissa Länsi-
Ukrainassa.

Lauluyhtye Marvinok esiintyy lauantaina 21.9. Akaan kirkossa. Marvinok on perustettu vuonna 2006 Lvivin kaupungissa, joka sijaitsee Länsi-Ukrainassa, Karpaattien vuoriston juurella. Lviv on monen vuoden ajan ollut yksi Ukrainan kulttuurikeskuksista.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu muinaisista, perinteisesti naisten laulamista ukrainalaisista lauluista sekä riittilauluista. Riittilaulut ovat lauluja, joita esitettiin erilaisina kansanpyhinä. Laulut olivat mukana ukrainalaisten jokapäiväisessä elämässä koko kalenterivuoden ajan alkaen joulusta ja jatkuen syksyisiin sadonkorjuujuhliin ja talveen valmistautumiseen.

Riittilaulut ja riitit seuraavat ukrainalaista koko elämän ajan syntymästä kuolemaan. Niinpä yhtyeen ohjelmistoon kuuluu olennaisena osana myös lauluja, joita esitettiin ristiäisissä, häissä ja muissa juhlissa.

Konserttiohjelmaan kuuluvat tanssin elementit tuovat esitykseen näyttävyyttä, ja jokainen katsoja voi halutessaan osallistua muinaisiin ukrainalaisiin riitteihin. Ukrainalaisia kansallisia tapoja ja riittejä havainnollistetaan myös videokuvasarjalla. Konsertti alkaa kello 16.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?