Topan tilanteeseen ei tullut parannusta – Itänaapuri vei pisteet mennessään Justus Kunnaksen johdolla

Vanhat kilpakumppanit Toijalan Pallo-49 ja Valkeakosken Koskenpojat ottivat yhteen jalkapallon Tampereen piirin nelosen ottelussa lauantaina 7. syyskuuta. Akaan Keskusurheilukentän viheriöllä nähtiin, mihin suuntaan joukkueiden tuloskäyrä tällä hetkellä osoittaa.

Topa kärsi neljännen tappion peräkkäin. VaKP puolestaan on pelannut kuusi peliä peräkkäin tappioitta. Putkeen sisältyy neljä voittoa.

Lauantain tulos oli 2–5 (1–2) vieraille, ja VaKP onkin nyt selkeästi nii sanottu kuuma joukkue. Lähes koko kauden jumbona rääpinyt porukka tulee varmasti nousemaan taulukossa turvallisille vesille.

Valkeakoskelaisten tahtipuikkoa heilutti Justus Kunnas, joka teki kolme maalia ja tarjoili lukuisia laatusyöttöjä. VaKP oli pelin herra, jota kotijoukkue ei pahemmin päässyt horjuttamaan.

Topa ei nytkään saanut jalkeille parasta nippuaan. Futsal-kausi tekee tuloaan, ja liigapelaajat ovat hiomassa kuvioitaan parketilla. Lauantain pelissä Akseli Sormunen loukkasi jalkansa, ja kapteeni Jesse Järvi on seuraavan LeKi-pelin pois varoitustilin täyttymisen vuoksi.

Maalit Topalle ampui Teppo Tenkanen. Kolme peliä pitäisi vielä kunnialla selvittää. Kahdella voitolla oltaisiin kuivilla.

Ottelun tauolla juhlittiin 50-vuotta täyttänyttä TP-49:n puheenjohtajaa Marko Ahlman oli juhlinnan kohteena. Seura muisti 5.9. 50 vuotta täyttänyttä Ahlmania muun muassa TP-49:n viirillä.

Topan seuraava peli on sarjajumbo LeKi-futista vastaan. Peli Sääksjärven tekonurmella sunnuntaina 15 syyskuuta, alkaa kello: 18.

Ottelun palkitut. TP-49: Teppo Tenkanen. VaKP: Justus Kunnas. Raadissa: TP-49 puheenjohtaja Marko Ahlman, sekä seuran sihteeri Marjo Ahlman. Raati jakoi myös tähdet Topan parhaille. 3 Jesse Järvi. 2 Janne Hevonoja. 1 Petri Jouppi.

TP-49 kokoonpano. Jukka Saari (v), Ere Salmi (v), Mikko Alahäivälä (v), Jukka-Pekka Jyrämö (v), Akseli Sormunen (32. Eeli Jokinen), Teppo Tenkanen, Jirka Järvi, Janne Hevonoja, Joonas Pietikäinen, Petri Jouppi, Jesse Järvi (C) (v).

Topan naiset pelastivat tasurin

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue nappasi pisteen vierailtuaan tamperelaisen Peli-Pojat-70:n kotikentällä Ikurin tekonurmella. Jalkapallon Tampereen piirin naisten nelosen peli sunnuntaina 8. syyskuuta päättyi 1–1-tasalukemiin.

Pikkuisen hapan maku tasapelistä jäi, kun tuomari hylkäsi Essi Jokisen tekemän osuman. Kaksinkamppailussa PP:n maalivahdin kanssa pallo saattoi hiukan koskettaa Essin käsivartta. Maalisuonen pään löytänyt Elina Pirttijoki kumautti Topan maalin. Vapaapotku aivan yläriman alle oli kyllä komea.

Topan naisten peliin on nyt tullut aimo annos lisää itseluottamusta, ja seuraava vastustaja voi kokea sen hyvinkin karvaasti. Taulukon viitonen FC Nokia/2 tulee Topan vastustajaksi lauantaina 14. syyskuuta kello 14 Lastumäen tekonurmelle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.