Sadekuurot vesittivät koko perheen piknik-tapahtuman

Järjestäjät pistivät hymyssä suin makkaraksi vesisateen aiheuttamasta osallistujakadosta huolimatta. Tapahtuman ideoinut Anttijussi Vikman (vas.) toivoo, että tapahtuma tekee paluun paremmalla onnella ensi vuonna.

LC Toijala/Akaan ja Akaan kaupungin järjestämä koko perheen piknik keräsi sateisessa kelissä muutamia kävijöitä Nahkialanjärven ympäristöön lauantaina. Tapahtuma ajoitettiin niin, että sinne oli mahdollista siirtyä lähes suoraan aiemmin samana päivänä järjestetyn Hunajatorin päätyttyä.

Tapahtumaidean isä Anttijussi Vikman kertoi, että piknik-tapahtumaa suunniteltiin jo viime vuodelle ja että sen kantavana ajatuksena on saada kaupunkilaiset yhteisöllisesti liikkeelle.

Sateinen säätila harmitti järjestäjiä, sillä tapahtuman eteen oli tehty paljon suunnittelu- ja markkinointityötä. Tapahtumapaikalla oli useita järjestyksenvalvojia sekä nuotiopohja ja bajamajoja.

Anttijussi Vikman arveli, että jo pelkkä sateen uhka riitti lopauttamaan monen mahdollisen kävijän piknik-innon. Hän on kuitenkin valmis kokeilemaan tapahtuman järjestämistä uudelleen ensi vuonna.

Vuokko (vas.), Stella ja Erkki Haussalo käväisivät piknik-tapahtumassa sadepisaroista huolimatta. Vuokko ja Stella hälyttivät Erkki-vaarin autotallista mukaan retkelle.

Vaari mukaan retkelle

Vuokko ja Erkki Haussalo piipahtivat tapahtumassa kannatusmielessä lapsenlapsensa Stella Haussalon kanssa. He olivat bonganneet tapahtuman paikallislehdestä.

– Meillä ei ole mitään evästä mukana, kun ajattelimme, että tulemme ihan vain katselemaan. Katsoin säätiedotusta ja luvattiin huonoa keliä. Kun sateessa oli pieni rako, hälytimme vaarin matkaan autotallista, Vuokko Haussalo kertoo.

Haussalot ajattelevat, että piknikillä poutaisuus on olennaisemmassa roolissa kuin ilman lämpötila.

– Varustelukysymyshän se tietysti on, mutta kyllä sade vaan harmittaa, Erkki Haussalo toteaa.

Nooa (vas.), Aito ja Uljas Määttä ottivat ilon irti tapahtumaan tuodusta nuotiopohjasta ja paistoivat itselleen makkarat.

Nahkialanjärven alue on kaupungin olohuone

Anni Määttä perheineen ei ollut moksiskaan sateisesta ilmasta vaan saapui tapahtumaan paistamaan makkaraa ja keskustelemaan järjestäjien kanssa.

– Oma toiveeni on, että tämä ympäristö olisi aktiivisemmassa käytössä ja että siihen keskityttäisiin enemmän. Aluetta täytyisi alkaa harventamaan, sillä se on alkanut aika lailla puustottumaan, Anni Määttä miettii.

Nahkialanjärvi on Määtälle henkilökohtaisesti tärkeä, koska hän on aiemmin asunut aivan sen läheisyydessä. Hänen mielestään alue on tärkeä koko kaupungille.

– Näen, että tämä on olohuone. Silloin kun olin kaupungilla töissä, ajattelin, että joku hunajatapahtuma olisi pitänyt tuoda tänne.

Myös Määtän pojat, Nooa, Uljas ja Aito, viihtyvät Nahkialanjärven ympäristössä. Nooan mielestä hauskinta alueella on Pokémon Go -pelin pelaaminen. Järveä ympäröivältä polulta löytyy Pokestop-pisteitä, minkä lisäksi suihkulähteen luota löytyy Pokémon Go -sali.

Piknik-tapahtumassa oli mahdollista paistaa makkaraa.

Anttijussi Vikman on Anni Määtän kanssa samaa mieltä siitä, että Nahkialanjärven aluetta kannattaa kehittää.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.