Akaa-Volley tuli toiseksi lentopallokauden käynnistäneessä Hunaja-turnauksessa

Akaa-Volley sai yleispelaajaosastolle mieluisen vahvistuksen, kun monipuolinen Eetu Pennanen muutti Akaaseen. Kuva: Harri Mattila.

Lentopallon Mestaruusliigassa kolmanteen kauteensa valmistautuva Akaa-Volley isännöi viikonvaihteessa kovatasoista Hunaja-turnausta. Vieraiksi oli kutsuttu liigajoukkueet Hurrikaani Loimaa ja Vantaa Ducks, Viron parhaimmistoon kuuluva Saaremaa Võrkpalliklubi ja Suomen ykkössarjan parhaimmistosta Lempo-Volley Lempäälästä ja Turun Toverit.

Ottelut olivat ennakoidun tasaisia ja parhaimmillaan noin 200-henkistä yleisöä viihdyttäviä.

– Olen tyytyväinen turnauksen antiin. Joukkueet ovat tässä vaiheessa kautta vielä rakennusvaiheessa ja peli on sen mukaista. Näyttävää lentopalloa kutenkin. Katsomoon ilmestyi väkeä odotetusti ja Akaa-Volley esitteli uusia pelaajiaan, analysoi Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja Markku Kuoppa.

Sekä katsomossa että kentällä nähtiin iloisia ilmeitä. On täysin mahdollista, että turnaus jää Hunajahulinoille perinteeksi.

Akaa-Volley loppuotteluun selkein numeroin

Akaa-Volleyn uudistunut joukkue kohtasi Hunaja-turnauksessa Vantaa Ducksin, TuTon ja Hurrikaanin. Lisäksi ennen varsinaista turnausta pelattiin harjoitusottelu Saarenmaata vastaan.

Perjantai-illan harjoituspeli esitteli jälleen lentopalloilun erikoisuuksia. Molemmat joukkueet pelasivat pirteästi vauhdikasta lentopalloa. Ottelu oli erittäin tasainen, vaikka tilastojen valossa kotijoukkueen olisi pitänyt voittaa selkeästi.

Akaa-Volleyn nostopeli toimi tavanomaisen tehokkaasti yli 60 onnistumisprosentilla, kun virolaiset käyttivät hihojaan selkeästi heikommin. Tästä johtuen Akaa-Volleyn joka toinen hyökkäys päättyi pisteen arvoiseen hyökkäykseen ja Saarenmaa jäi 38 prosentin tehoihin.

Ottelun lopputulos oli Akaan hyväksi 2–1 (25–20, 23–25, 25–20).

Itse Hunaja-turnauksessa ykkössarjajoukkue TuTo piinasi Akaa-Volleyta kahden erän ajan, mutta romahti kolmannessa. Akaalaiset saivat merkinnän voitettujen otteluiden sarakkeeseen lukemin 3–0 (25–23, 25–22, 25–12).

TuTo-pelissä Akaa-Volleyn riveihin Rantaperkiön Iskusta siirtynyt Nico Nurmesniemi antoi kelpo näytön osaamisestaan. Yleispelaajan hiha ei vapissut, vaikka turkulaiset suuntasivat tälle suurimman osan syötöistään. Lisäksi Nurmesniemen hyökkäyksistä joka toinen tuotti pisteen joukkueelle.

Vantaa Ducks ei lauantain iltapelissä kyennyt antamaan Akaa-Volleylle kunnon vastusta. Passarin tehtäviä hoitanut Mikko Kuusela antoi runsaasti vastuuta laitapelaaja Enderwin Herreralle, joka teki 13 pistettä 22 passista. Mutta ottelun todelliset onnistujat olivat keskipelaajat Panu Pitkänen ja Mart Naaber.

Pitkänen hyökkäsi viisi pistettä kuudesta passista ja otti kaksi pinnaa torjunnoilla. Naaber puolestaan torjui neljän pisteen edestä ja teki neljä pistettä myös suoraan syötöillä. Ottelun lopputulos oli selkeä 3–0 (25–20, 25–21, 25–14) kotijoukkueen eduksi.

Akaa-Volley kohtaa vantaalaiset Mestaruusliigassa neljään otteeseen jo ennen joulutaukoa. Ainakin ensimmäiseen otteluun Akaa lähtee selkeänä ennakkosuosikkina.


Eetu Pennaselta sujuvat nosto- ja puolustuspelaamisen lisäksi myös hyökkäykset jokaiselta pelipaikalta. Kuvassa yleispelaaja ohittaa hurrikaanitorjunnan kuutospaikan iskulla. Kuva: Harri Mattila

Hurrikaani ei antanut Akaa-Volleylle erääkään

Sunnuntai oli Hunaja-turnauksessa varattu sijoituspeleille. Lempo-Volley jätti TuTon turnauksen kuudenneksi voittamalla joukkueiden keskinäisen kamppailun 3–0 (25–17, 25–18, 30–28) ja Vantaa Ducks otti kolmannen tilan ollen Saaremaa Võrkpalliklubia parempi lukemin 2–1 (26–24, 25–20, 23–25). Ottelu lopetettiin ajoissa, jotta virolaiset ehtivät kotimatkalle.

Loppuottelu pelattiin siis Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn kesken. Etukäteen ajatellen luvassa oli erittäin tasainen ja ennalta arvaamaton ottelu. Hurrikaani joutui jättämään sivuun kokeneen Eemeli Koukin ja yli kaksimetrisen keskipelaaja Henrik Porkan. Akaa-Volley puolestaan antoi tasoitusta, koska passari Akseli Lankinen oli Porkan tavoin maajoukkueen matkassa.

Akaa-Volleyn hyökkäyspeli kuitenkin takkusi pahasti turnauksen päätöspelissä. Kun Hurrikaani voitti torjunnat lukemin 11–3 ja hyökkääjien onnistumisprosenttien keskiarvot olivat Akaa-Volleyn tappioksi 34 – 70, ei tarvitse ihmetellä, miksi turnausvoitto matkasi Loimaalle.

Loppuottelun tähti oli Hurrikaanin Antti Ropponen 18 pisteellään. Akaa-Volleysta sekä Joni Mikkonen että Enderwin Herrera kirjasivat yhdeksän pistettä. Hurrikaani vei turnausvoiton lukemin 3–0 (25–16, 33–31, 25–17).

Ottelu olisi voinut päättyä toisinkin, mikäli Akaa-Volley olisi kyennyt pitämään parhaimmillaan kuuden pisteen johdon ottelun toisessa erässä. Kun Hurrikaani vei erän jatkopalloille ja käänsi sen lopulta itselleen, Akaa-Volleyn selkäranka taisi katketa. Viimeinen erä oli joukkueelta pehmeän näköistä suorittamista.

Akaa-Volleyn valmennusjohto oli kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Tavoitteena oli keskittyä lähinnä omaan tekemiseen. Torjunta- ja puolustuspelaaminen oli erityisessä tarkkailussa, paljasti apuvalmentajana toimiva Hasse Mattila.

Päävalmentaja Oliver Lüütsepp kiitteli pelaajia turnauksen jälkeen.

– Saimme, mitä halusimme. Nyt pelaajat saavat yhden lepopäivän ja sitten alamme valmistautua kauden avaukseen, kertoi juuri Suomeen palannut ja Viron naisten maajoukkueen kanssa kesän työskennellyt Lüütsepp.

Mestaruusliigakausi alkaa Akaa-Volleyn osalta perjantaina syyskuun 27. päivä. Silloin Toijalan Monitoimihalliin saapuu vieraaksi viime kauden hopeajoukkue Lentopalloseura Etta Oulusta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.