Akaan koulujen tämän vuoden palkkoihin tarvitaan lähes 300 000 euroa lisää – Henkilökunnan määrä arvioitiin alakanttiin

Arvo Ylpön kouluun Toijalaan palkattiin tälle lukuvuodelle neljä uutta määräaikaista henkilökohtaista avustajaa ja yksi määräaikainen koulunkäynninohjaaja. Heidän ja 20 muun työntekijän palkkoja ei ole kaupungin tämän vuoden budjetissa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto esittää, että Akaan tämän vuoden talousarvioon lisätään 271 000 euroa koulujen henkilökunnan palkkoihin. Kaupunki on palkannut tai aikoo palkata lukuvuodelle 2019–2020 kahdeksantoista uutta henkilökohtaista avustajaa, viisi koulunkäynnin ohjaajaa ja kaksi erityisluokanopettajaa. Lähes kaikki vakanssit ovat määräaikaisia, eikä mihinkään niistä ole varauduttu vuoden 2019 talousarviossa.

271 000 euron arvioidaan riittävän uusiin henkilöstökustannuksiin tämän vuoden elo–joulukuun osalta. Summa ei sisällä palkkojen mahdollisia vuosisidonnaisia lisiä.

Muilta osin kyseisen henkilöstön palkkaamiseen on jo luvat keväältä ja kesältä, mutta 19.9. kokouksessaan henkilöstöjaosto käsittelee vielä sivistyslautakunnan esitystä toiminnan uudelleen järjestämisestä Viialan yhtenäiskoulussa. Oppilaille suunnitellut henkilökohtaiset avustajat muutettaisiin yhdeksi erityisluokanopettajaksi ja kahdeksi pienluokkakohtaiseksi koulunkäynninohjaajaksi. Erityisluokan toiminta käynnistyisi määräaikaisena 1.10.2019 alkaen. Kyseiset kolme vakanssia sisältyvät edellä mainittuun kokonaislukumäärään.

Mikäli sivistyslautakunta päättää asiasta torstaina 12.9. sivistysjohtaja Kuusiston esityksen mukaisesti, lisämäärärahaa käsitellään lautakunnan jälkeen kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.