Jere Tikkala jatkoi hienoja otteita Suomi-paidassa – Myös Niko Rouvali ja Lauri Tihinen juhlivat maajoukkueessa EM-paikkaa

Jere Tikkala aloitti viime kuussa Kuortaneen urheilulukion, jota käy suurin osa alle 18-vuotiaiden poikien EM-kisoihin päässeestä joukkueesta. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Suomi teki viime viikonloppuna puhdasta jälkeä lentopallon alle 18-vuotiaiden poikien EM-karsintaturnauksessa Ruotsissa. Joukkue eteni puhtaalla pelillä EM-kisoihin, jotka pelataan kesällä 2020 Italiassa ja Kreikassa.

Turnauksen avausottelussa perjantaina Suomi otti tiukan 3–2-voiton Norjasta, ja lauantaina kaatui Tanska selkeästi 3–0. Myös Ruotsi voitettiin sunnuntaina 3–0.

Akaalainen A-Volleyn kasvatti Jere Tikkala pelasi turnauksessa yhtä vaille kaikki erät ja oli koko karsintaturnauksen pistepörssin seitsemäs. Tanskaa vastaan Tikkala palkittiin Suomen parhaana.

Tänä kesänä Jere Tikkala pelasi Suomen joukkueessa alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa. Vuotta vanhempien kisoihin selvinnyt joukkue on hyvin pitkälti sama porukka.

Päävalmentaja Janne Heikkinen (keskellä) opasti pelaajia ja fysioterapeutti Niko Rouvali (vasemmalla) perehtyi tilastoihin maajoukkueen ja Akaa-Volleyn välisen harjoitusottelun tauolla Akaassa 26.8.2019. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Tihinen uutena valmennustiimissä

Ennen viime viikonlopun karsintaa poikien maajoukkue kävi pelaamassa harjoitusottelun myös Toijalan Monitoimihallilla, missä vastassa oli Akaa-Volleyn liigajoukkue. Voitto jäi Akaaseen.

Karsintapelejäkin seurattiin Akaassa tavanomaista tarkemmin, sillä U18-maajoukkueen kakkosvalmentajana on aloittanut Lauri Tihinen. Pitkän liigauran pelannut Tihinen on Jere Tikkalan tavoin viialalaislähtöinen A-Volleyn kasvatti. Hän toimi myös Akaa-Volleyn valmentajana ykkössarjassa sekä joukkueen ensimmäisellä liigakaudella 2017–2018.

Poikamaajoukkueen fysioterapeuttina puolestaan oli jo viime kesän EM-kisoissa Niko Rouvali, joka hoitaa samoja hommia Akaa-Volleyssa.

Poikien maajoukkueen päävalmentaja Janne Heikkinen kertoi kisapaikan ratkettua olevansa ylpeä koko joukkueesta.

– Hirveä määrä on tehty töitä jätkien kanssa, ja he ovat tehneet hirveän määrän töitä. Mahtavaa että saadaan palkintoa omalle työlle. Näin se menee, että työn kautta tulee tuloksia.

Lue myös: Akaalainen Jere Tikkala nousi lentopallossa poikien EM-joukkueen kantaviin voimiin

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava Jere Tikkala torjui Akaa-Volleyn liigajoukkueen hyökkäyksen Toijalan Monitoimihallin harjoitusottelussa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.