Ohjaaja Riku Suokas kertoo, miten Toijala päätyi TTT:n uutuusmusikaaliin – ”Toijala takaisin on sen hienoimpia biisejä”

Poikabändi ToiBoys. Rooleissa nähdään Saska Pulkkinen, Jonas Saari, Jari Ahola, Jon-Jon Geitel ja Lauri Mikkola. Kuva: Kari Sunnari/Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterissa saa 5.9. kantaesityksensä Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan ohjaama ja käsikirjoittama musikaalikomedia Poikabändi. Teatterin sivuilla kerrotaan, että ”uusi, räiskyvä musikaalikomedia Poikabändi vie meidät tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändi ToiBoysin tarinaan”.

Sitä ennen ystävykset Kari ja Make ovat perustaneet Helsinkiin mainostoimiston, mutta sen mentyä laman myötä konkurssiin he ovat joutuneet palaamaan maitojunalla kotikaupunkiinsa Toijalaan.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Riku Suokkaan mukaan Toijala päätyi 90-luvulle sijoittuvaan tarinaan, koska se on sopivalla paikalla, kuten oikeakin Toijala.

– Halusimme, että paikka on pienehkö paikkakunta Etelä-Suomessa. Toijala oli tähän sopiva, koska kaikki tietävät sen, se on kiva nimi ja siitä tulee Toiboys. Toijalassa yhdistyy moni asia, Suokas perustelee.

Musikaalikomediassa kuullaan muun muassa kappale Toijala takaisin, jonka on säveltänyt Pekka Siistonen.

– Se on esityksen hienoimpia biisejä, Suokas kehuu.

Riku Suokkaalle Toijala on henkilökohtaisesti tuttu lähinnä stand up -keikoilta sekä siitä, että lukioaikana Tampereella yksi koulukavereista oli Toijalasta.

– Lempäälä on pikkupaikkakunnista minulle läheisempi, mutta henkinen maailma on varmasti tyypillinen kaikille pikkukaupungeille, jotka ovat maaseudun ympäröimä. Sitä tässä esityksessä haetaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.