Viialan Valtin Roosa Haanpää rikkoi 17 vuotta vanhan seuraennätyksen – Myös Maija Oksa ja Joona Koskinen olivat ennätysvauhdissa

Naantalissa ja Raisiossa järjestettiin sunnuntaina 18.8. 13-vuotiaiden lounaisen alueen mestaruuskilpailut, joihin osallistui urheilijoita Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen piireistä. Kisoihin valittiin kustakin piiristä kuusi parasta 12–13-vuotiasta urheilijaa alueiden omien piirinmestaruuskisojen perusteella.

Hämeen Seudun Yleisurheilun eli HämSY:n joukkueeseen valittiin Viialan Valtista Maija Oksa, Joona Koskinen ja Roosa Haanpää sekä Toijalan Vauhdista Eevi Vatka.

Mitalit Valtille/HämSY:lle toivat Roosa Haanpää kiekossa tuloksella 36,67 (hopea) ja Maija Oksa 200 metrin aitajuoksussa ajalla 33,61 (pronssia). Roosan kiekkokaari oli samalla uusi Valtin seuranennätys omassa T12-sarjassa, mutta myös T13 sarjassa, jossa rikkoutui Taru Ahokkaan 17 vuotta vanha ennätys. Myös Maijan aika oli uusi seuranennätys.

Lisäksi Roosa Haanpää heitti neljänneksi moukarikaarella 37,53. Samoin Maija Oksa kilpaili toisessa lajissa juosten kahdeksanneksi 1000 metrillä ajalla 3.30,73.

Myös Joona Koskinen teki uuden hurjan seuran ennätyksen 1000 metrin juoksussa ajalla 3.09,20. Vanha ennätys parani yli neljällä sekunnilla. Sillä irtosi kovatasoisessa juoksussa kuudes sija.

Vauhdin 12-vuotiaan Eevi Vatkan lajina oli moukari, jossa hän selvitti tiensä kolmelle viimeiselle kierrokselle 26,60 metriä kantaneella heitolla. Tulos oli samalla Eevin oma ennätys. Viimeisellä heitolla hän paransi vielä tulostaan ja ennätystään 28,32:een sijoittuen kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi.

Piia Pentinniemi

Viialan Valtin Maija Oksa saavutti aluemestaruuskisoissa pronssia 200 metrin aitajuoksussa ajalla 33,61. Aika oli samalla uusi seuranennätys. Kuva Minna Oksa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.