Akaa Futsal aloitti kauden kaatamalla hallitsevan liigamestarin

Akaa Futsal pääsi juhlimaan Super Cupin voittoa Jyväskylässä. Kuva Jyrki Filppu

Futsalkausi käynnistyi viime perjantaina Jyväskylässä, kun uudella nimellään ensi kertaa liikkeellä ollut Akaa Futsal kohtasi KaDyn perinteissä Super Cupin ottelussa.

Super Cup on perinteikäs kilpailu, jossa edellisen kauden liigamestari sekä Cup-voittaja kohtaavat. Ottelu oli Akaa Futsalille nyt toinen; viime kaudella KaDy oli parempi, mutta tällä kertaa oli Akaa Futsalin vuoro juhlia, kun pokaali matkasi Pirkanmaalle lukemin 3–6 (1–3).

Ensi viikon Mestareiden liigan peleihin keskittyvä KaDy lähti peliin ennakkosuosikkina, etenkin kun vieraat lähtivät peliin hiukan vajaamiehisenä. Kentällä tuo vajaamiehisyys ei kuitenkaan näkynyt – kuin korkeintaan positiivisesti. Joukkue taisteli hienosti ja yhtenäisesti, ja kuin peilikuvana viime kevään finaaleista, tällä kertaa oli KaDyn vuoro pitää enemmän palloa mutta todeta vastustaja paremmaksi.

Leijona Futsalin tehot jakautuivat tasaisesti. Ensimmäisellä jaksolla verkkoa heiluttelivat Tero Intala (1+1), Aleksi Pirttijoki (1+1) sekä Tomi Lahtinen. KaDy kiri toisella jaksolla viitisen minuuttia ennen loppua tasoihin lukemiin 3–3, mutta sitten iskivät viime kaudelta hiukan tutummat tehomiehet. Juhana Jyrkiäinen (1+1) pommitti lukemiksi 3–4, ja viimeisellä minuutilla Jussi Nyström sekä toisen jakson maalissa torjunut Kasper Kangas kaunistelivat loppulukemiksi 3–6.

Akaa Futsalin valmentaja Jovan Stankovic ehti pelin jälkeen kommentoimaan pokaalia.

– Voittaminen on aina tietysti kivaa. Kenttäpelimme ei ollut tänään mitään säkenöivää, mutta taistelimme hyvin ja nuoret Aleksi Pirttijoki ja Valtteri WähäVerkkomäki ottivat haasteen vastaan loistavasti ja esiintyivät edukseen. Myös uudet pelaajamme aloittivat väkevästi. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa kohti liigakauden alkua, Stankovic tarinoi.

Akaa Futsalin valmistautuminen syyskuun lopussa alkavaan liigakauteen jatkuu tiistaina 10.9. Valkeakoskella, jossa aina väkevä paikallisvastusta Mad Max isännöi leijonapaitoja harjoitusottelussa.

Jovan Stankovic, Jussi Nyström, Dusan Milojevic, Juho Laine ja kumppanit onnistuivat Super Cupissa. Kuva Jukka Peräkivi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.