Topan kotitilastoon tuli ruma tahra

Kulunut elokuu on tuonut Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen sarjapeleihin kaksi näkyvää tilastomuutosta. Ensimmäinen vierasvoitto tuli 8.8., jolloin Lammin Veto kaatui Lammilla 2–1. Keskiviikkona 21.8. tuli kauden ensimmäinen tappio Toijalan keskusurheilukentällä. Topa otti kuusi voittoa putkeen urheilukentällä, kunnes FC Melody namutteli punamustista reilun 3–7 (1–4) -vierasvoiton.

Tampereen piirin nelosen ottelutapahtuma aloitettiin kahdella täysin erilaisella muistamisella. Suruviesti saavutti jalkapalloilevan Akaan viime viikolla, kun tuli tieto ex-topalaisen pelaajan Timo Salon poismenosta. Timo ”Rive” Salo oli niin pelaajana, erotuomarina kuin juniorivalmentajana näkyvä ja aikaansaava hahmo paikkakunnalla. Keskiviikkoilta aloitettiinkin hiljaisella hetkellä. Iltaan saatiin kuitenkin myös ilouutinen, kun seura muisti vastikään perheenlisäystä saanutta Jirka Järveä.

Kotikatsomon näkövinkkelistä iloiset tapahtumat olivat likimain tässä. Lähinnä mielihyvää tuotti Jussi Nyströmin kolme maalia kotimiehistölle. Jussi on tällä kaudella pelannut neljä kotiottelua. Näissä peleissä vastustajan verkko on heilunut peräti yhdeksän kertaa.

Topa oli ihmeellisen vaisu koko avausjakson. Alle kymmenessä minuutissa Melody oli tehnyt jo kaksi maalia. 0–3-johto tuli 37 minuutin kohdalla. Jussi Nyströmin avausmaali tuli 44:nnellä minuutilla. Vieraat pääsivät kuitenkin rokottamaan vielä avausjakson lisäajalla.

Taisteluilmettä Topalta nähtiin toisen jakson puoliväliin asti. Jussi Nyströmin kahdella peräkkäismaalilla noustiin jo 3–4:ään. Ottelun viimeisestä kympistä tuli kuitenkin pannukakku vieraiden maalatessa vielä kolmesti.

Juohevasti keskiviikkonakin syötellyt Melody vei Topaa voittoisasti tällä kaudella. Kahden pelin yhteismaalit menivät tamperelaisille 7–14.

Uskotaan edelleen siihen, että Topan vire säilyy energisen ja että se tuo myös voittoja. Keskiviikon kaltaisia ohipelejä pitää kaikin keinoin välttää.

Juuri putoamisviivan yläpuolella oleva Ikaalisten Urheilijat on Topan seuraava vastustaja. Peli Ikaalisten urheilukentällä pelataan 31.8. kello 14 alkaen.

Ottelun TP-49–FC Melody palkitut: Topa Jussi Nyström, Melody Samuli Salminen. Raadissa oli juniorivalmentaja Antti Vallo, joka jakoi myös tähdet Topan parhaille: 3 Jussi Nyström, 2 Jesse Järvi, 1 Petri Jouppi.

Topan kokoonpano: Juho Laine, Ere Salmi, Toni Niskala (46. Joonas Pietikäinen), Mikko Alahäivälä, Jukka-Pekka Jyrämö, Petri Jouppi, Teppo Tenkanen, Jussi Nyström, Jirka Järvi (v), Janne Hevonoja (v), Jesse Järvi (C).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.