Akaan kaupunki löysi uuden rakennuttajainsinöörin läheltä

Akaan kaupunki hakee uutta kunnossapitopäällikköä Vesa Savolaisen seuraajaksi. Savolainen jatkaa Akaan kaupungin palveluksessa rakennuttajainsinöörin virassa, joka tuli hakuun Leena Huovisen irtisanouduttua tehtävästä alkukesästä.

– Rakennuttajainsinöörin tehtäviin kuuluu lähinnä infrahankkeiden suunnitteluttamista, asiakirjojen laadintaa, kilpailuttamista ja urakoiden valvontaa, Savolainen kertoo.

Kunnossapitopäällikkönä Savolainen on johtanut ja organisoinut kaupungin katualueiden ja yleisten alueiden kunnossapitoa.

– Olen nähnyt tätä kenttää kunnossapidon näkökulmasta. Nyt voin tuoda rakennuttamiseen ideoita ja ratkaisuja, ja minulla on tietämys nykyisestä tilanteesta, tieverkosta ja tekniikasta. Rakennuttajainsinöörinä pystyn suunnittelemaan uutta ja vaikuttamaan sitä kautta lopputulokseen, Savolainen kertoo.

Savolainen aloitti Akaan kaupungin palveluksessa seitsemän vuotta sitten katumestarina. Yhdyskuntatekniikan päällikön Pentti Viholan jäätyä eläkkeelle hallinnollisia tehtäviä siirtyi Savolaiselle.

Savolainen on valmistunut yhdyskuntatekniikan insinööriksi ammattikorkeakoulusta. Valkeakoskella asuvan Savolaisen perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta, joista vanhin on kuusivuotias, keskimmäinen neljä vuotta ja nuorin on syntynyt tammikuussa.

Savolainen on jo aloittanut rakennuttajainsinöörin työt. Hän hoitaa myös kunnossapitopäällikön virkaa niin kauan, kunnes seuraaja valitaan. Kunnossapitopäällikön haku päättyy 5. syyskuuta.

Vesa Savolainen jatkaa Akaan kaupungin palveluksessa rakennuttajainsinöörinä. Kuva Tarja Antola

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.