Vainionlahdesta tehty ostotarjous oli kaupungille liian pieni – myynti jatkuu kolmatta vuotta

Vainionlahden huvila ja sauna sijaitsevat Vanajaveden rannalla olevalla 1,8 hehtaarin tontilla. Kuva: Kotineliö.

Akaan kaupunki päätti marraskuussa 2016 laittaa Toijalassa sijaitsevan Vainionlahden rakennukset myyntiin. Myyntipäätös oli seurausta siitä, että kaupunginhallitus pudotti paikan ylläpitoluokan alimpaan eli neljänteen luokkaan. Neljänteen luokkaan kuuluvat rakennukset joko myydään tai puretaan.

Tyrisevällä sijaitsevaan Vainionlahteen kuuluu 1928 rakennettu huvila, pihapiirissä oleva saunarakennus ja 1,8 hehtaarin tontti, jolla on omaa Vanajaveden rantaa noin 100 metriä.

Vainionlahden myynti käynnistettiin vuonna 2017, ja elokuussa 2018 kaupunginhallitus päätti laskea myyntihintaa 325 000 eurosta 290 000 euroon. Kohdetta myyvän kiinteistönvälittäjän Minna Niemisen mukaan paikkaa oli käyty katsomassa paljon, mutta yhtään tarjousta ei ollut jätetty.

– Hintaa on pidetty kovana, koska siinä on kuitenkin aika paljon laittamista. Jos paikkaa ajattelee ottaa omaan käyttöön, vaatii se täyden pintaremontin. Se on ollut kuitenkin julkisessa käytössä, ja elämisen jäljet näkyvät siellä, Nieminen totesi Akaan Seudulle.

Sittemmin hintaa on pudotettu 280 000 euroon, ja tänä vuonna Vainionlahdesta on saatu myös kaksi ostotarjousta.

11. kesäkuuta kaupunki sai Vainionlahdesta 150 000 euron ostotarjouksen ja 17. kesäkuuta 175 000 euron tarjouksen. Jälkimmäinen oli voimassa heinäkuun loppuun saakka.

Kaupunki ei pitänyt tarjousta tarpeeksi suurena ja jätti Vainionlahden myymättä. Akaan teknisen johtajan Jaana Kootan mukaan syynä on nimenomaan hinta.

Vainionlahden käyttökustannukset olivat viime vuonna noin 5 600 euroa. Tilat remontoitiin pääasiassa talkoovoimin reilut kymmenen vuotta sitten. Ennen remonttia muusikko Markku Lepistö olisi ostanut paikan ja perustanut sinne kansanmusiikkikeskuksen, mutta Toijalan kaupunki ei myynyt kiinteistöä.

Vainionlahtea on vuokrattu juhliin ja muihin tilaisuuksiin, mutta tällä hetkellä uusia varauksia ei oteta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.