Pariskunnan moottorivene hajosi Makkaranselällä – vettä tuli aluksen sisälle

Seitsemänmetrisen moottoriveneen moottori rikkoutui Vanajaveteen kuuluvalla Makkaranselällä Akaassa tiistaina kello 15:n jälkeen. Moottorin jäähdytysletkun rikkoutumisen vuoksi vettä tuli aluksen sisälle. Veneellä oli liikkeellä keski-ikäinen pariskunta Etelä-Suomesta.

– Vettä tuli veneen alarakenteisiin. Vedenpinta ei noussut niin paljon, että sitä olisi ollut polveen asti, mutta kuitenkin sellainen määrä, että sen huomasi, kertoo päivystävä palomestari Heikki Havukainen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Havukaisen mukaan veneellä ei ollut välitöntä uppoamisvaaraa. Veneen oma pumppu piti vuotoa kurissa. Vene pääsi omin voimin läheiseen, muutaman kymmenen metrin päässä olevaan rantaan, jossa pelastuslaitos jatkoi veden pumppaamista pois aluksesta. Vene hinataan Toijalan Satamaan.

Pelastuslaitos käytti tehtävään Akaan paloaseman venettä, minkä lisäksi rannalla tehtävään osallistuivat paikalliset vapaapalokunnat.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.