Näistä yleisurheilukisoista ei tarvitse koskaan lähteä kotiin tyhjin käsin – Hullaannu kuvasarjan pienten ja vähän isompienkin reippailijoiden tunnelmallisista urheiluhetkistä!

Nelivuotias Eeli Joensuu tuumi, että osallistumismitali pitää näyttää kotona ensin isälle. Kisassa poikaa olivat kannustamassa äiti Tuuli Joensuu ja isotäti Hanna Seppälä.

Hippo-yleisurheilukisoista on muodostunut monissa perheissä perinne, joka jatkuu sukupolvelta toiselle. Myös tiistaina 13. elokuuta Toijalassa pidetyissä Hippo-kisoissa oli mukana monia vanhempia, joilla oli kokemuksia kisoihin osallistumisesta omassa lapsuudessaan. Mukavista hippokisakokemuksista halutaan myös omien lasten pääsevän osallisiksi.

Tämänkertaisiin Akaan Seudun Osuuspankin ja Toijalan Vauhdin järjestämiin Hippo-kisoihin tuli suoranainen osallistujaryntäys: peräti reilut 180 alle 12-vuotiasta kilpailijaa otti osaa kisoihin, ja nuorimmat olivat hädin tuskin parivuotiaita. Kentällä riitti siten väriä ja vilskettä, kun etenkin pienimpien kilpailijoiden mukana saapui monta kannustajaa, vanhempien lisäksi isovanhempia ja muita läheisiä.

Pienimpien, eli alle nelivuotiaiden, 40 metrin pyrähdykset ovat aina yhtä jännittävää ja hauskaa seurattavaa. Avustajia tarvitaan sekä lähtö- että maalipäässä. Juoksusuoran päässä siintää juoksijoille kaksikin maalia, ensiksi virallinen maaliviiva ja sen jälkeen varmasti se tärkein: äidin, isän, isovanhempien tai sisarusten syli.

Mitalikoukut saivat täydennystä

Järnströmin perhe Lempäälästä oli lähtenyt kisoihin peräti seitsemän hengen voimin. Seitsemänvuotias Minea, kuusivuotias Niklas, viisivuotias Kristian, kolmevuotias Fiona ja ja kaksivuotias Fabian osallistuivat jokainen oman sarjansa kisoihin, ja molemmat vanhemmat olivat kannustamassa.

Mitalijuhliinkin perhe sai aihetta, sillä lapsikatraan vanhin, eli Minea, nappasi voiton 8-vuotiaiden tyttöjen pallonheitossa komealla tuloksella 21,21 metriä. Saavutuksen arvoa nostaa se, että kisassa oli mukana peräti 31 tyttöä.

Isä Risto Järnström kertoi, että perhe on käynyt ennenkin Hippo-kisoissa, mutta ei Toijalassa.

– Sen sijaan muissa kisoissa olemme täällä Toijalassa käyneet ennenkin.

Kolmevuotias Fiona sai kaulaansa Hippo-osallistumismitalin 40 metrin juoksusta.

– Onkohan tässä Henri vai Hanna Hippo, tyttö tuumiskeli tutkien mitalin hahmoja tarkkaan.

Mitaleita ja muita palkintoja on tälle urheiluperheelle kertynyt jo jonkin verran.

– Jokaisella lapsella on kotona seinällä oma koukku, johon mitalit ripustetaan. Osa alkaa olla jo niin täynnä, että pitää ryhtyä miettimään, mihin mitalit seuraavaksi laitetaan”, Risto Järnström kertoi.

Yleisurheiluperheen kaikki lapset käyvät Lempäälän Kisan yleisurheiluharjoituksissa. Perheen äidillä Sanna Järnströmillä on itselläänkin yleisurheilutaustaa: lapsena ja teini-iässä hänen vahvoja lajejaan olivat erityisesti heittolajit. Isän mielenkiinnon kohteita ovat puolestaan olleet kamppailulajit.

Järnströmin 7-henkinen perhe tuli Hippo-kisoihin Lempäälästä. Risto-isän ja Sanna-äidin kanssa ovat Fabian, Fiona ja Kristian. Isommat sisarukset Minea ja Niklas olivat jossain päin kenttää seikkailemassa.

BMX-pyöräilijää puraisi juoksukärpänen

Nelivuotias Eeli Joensuu osallistui 40 metrin pikamatkalle, ja siitä palkinnoksi tuli osallistumismitali.

– Näytän tämän kotona iskälle, vastasi Eeli kysymykseen siitä, mihin hän aikoo mitalin kotona laittaa.

– Ja voit viedä sen päiväkotiinkin näytille, äiti Tuuli Joensuu ehdotti.

Äidillä on itselläänkin mukavia muistoja Hippo-kisoista omasta lapsuudestaan.

– Kävin aikoinaan Toijalan Hippo-kisoissa ja lisäksi Kylmäkosken Veikkojen järjestämissä Hippo-hiihdoissa. Ne ovat kyllä jääneet mieleen.

Eeli oli mukana yleisurheilukilpailussa, vaikka hänen päälajinsa on äidin mukaan aivan toinen.

– Eelin ykkösharrastus on BMX-pyöräily, vaikka juoksukärpänen pääsikin välillä puraisemaan. BMX-pyöräily on vähän kuin motocrossia, mutta siinä ajetaan polkupyörällä, Tuuli Joensuu selittää lajia tietämättömälle.

Hippo-mitaleita olivat kisoissa jakamassa Jere Hakala Akaan Seudun Osuuspankista ja Heidi Hiden-Knuutila Toijalan Vauhdista. Hippo-kisoista ei kenenkään tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin, sillä jokaisen kilpailijan kaulaan ripustetaan paljon odotettu Hippo-mitali.

Kisojen kokonaistulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

 

Teksti ja kuvat: Tuulikki Moisio

6-vuotiaissa pojissa Eppu Repo paiskasi pallossa kelpo tuloksen 20,72 ja voitti sillä koko kisan 19 pojan joukossa.

Hippo-osallistumismitalit odottamassa ottajiaan.

Hippo-kisoissa oli niin paljon osallistujia ja kannustusjoukkoja, että palkintojenjakopaikan ympärille syntyi välillä suoranainen tungos. Heidi Hiden-Knuutila (oik.) sai ripustaa yhden jos toisenkin osallistumismitalin kilpailijoiden kaulaan.

Vauhdin tytöt Julia Suolaniemi (keskellä), Milja Välläri (vas.) ja Natalia Osowska saivat 10-vuotiaiden tyttöjen pituushyppykisan mitalit Vauhdin Heidi Hiden-Knuutilalta ja Osuuspankin Jere Hakalalta.

4-vuotiaiden tyttöjen sarjan reippaat kisaajat kirmaavat 40 metrillä.

6-vuotiaiden poikien pallokisan ylivoimaisesti voittanut Eppu Repo saa mitalin ja onnittelukättelyt Osuuspankin Jere Hakalalta.

Justus Ikkalan tyylinäyte 10-vuotiaiden poikien pituudessa. Hän sijoittui hienosti neljänneksi.

Viisilapsisen Järnströmin Perheen isä Risto on maalissa kannustamassa Yhtä Perheen pienimmistä kisaajista juoksemaan maaliin 40 metrillä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.