Akaan Muuraus ja Laatoitus ostaa kaupungilta kerrostalotontin – rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi keväänä

Akaan kaupunki päätti myydä kerrostalotontin kaartotieltä Toijalan keskustasta. Kuva: Akaan kaupunki.

Akaan kaupunki on päättänyt myydä paikalliselle rakennusliikkeelle Akaan Muuraus ja Laatoitus Oy:lle noin 1800 neliön kerrostalotontin Toijalasta Kaartotieltä. Kauppahinta on yrityksen kesäkuussa tarjoama 70 000 euroa.

Keskusurheilukentän ja Toijalan Monitoimihallin välisellä alueella sijaitsevalla tontilla on rakennusoikeutta 1000 kerrosneliötä, ja nykyisen kaavan mukaan siihen saa rakentaa kolmekerroksisen talon. Akaan Muuraus ja Laatoitus on kuitenkin kiinnostunut rakentamaan tontille hieman korkeamman, nelikerroksisen talon. Mahdollisuus korkeampaan taloon oli myös yrityksen ehtona kaupalle.

Akaan kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen toteaa, että asemakaavamerkinnän kerrosluvusta voidaan rakennusoikeuden puitteissa poiketa. Siksi aiotulle hankkeelle ei ole lähtökohtaisesti esteitä, ja hyvin suunniteltuna se parantaa Sarkkisen mukaan alueen kaupunkikuvaa ja viihtyvyyttä.

Kaupungin myymä tontti on korttelissa, jonka länsireunaan Kurkelantielle on 1980-luvun lopulla rakennettu kaksi kolmikerroksista kerrostaloa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Lähellä kylää mutta luonnon helmassa

Akaan Muuraus ja Laatoitus Oy:n toimitusjohtajan Sami Hyötyläisen mukaan uuden kerrostalon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi keväänä. Talosta tulee kutakuinkin samankokoinen kuin talosta, jota Hyötyläisen yritys rakentaa parhaillaan Toijalan keskustaan kaupungintalon naapuriin. Siinä vapaita asuntoja on vielä kolme.

Kaartotien taloon on tulossa kaksioita, kolmioita ja neliöitä, joille Hyötyläinen uskoo löytyvän kysyntää.

– Pakkohan se on uskoa, jos meinaa saada vähän Toijalaa piristymään. Se on lähellä monitoimihallia, Turku-radan pohjaa ja muita liikuntamahdollisuuksia. Muutenkin se on aika rauhallinen ja hyvä paikka. Lähellä kylää mutta luonnon helmassa.

Talon runko tehdään betonielementeistä ja julkisivu muuraamalla

– Siihen tulee modernin näköistä tiiltä julkisivuun, Hyötyläinen kuvailee.

Tiistaina ostotarjousta käsitellyt kaupunginhallitus oli yksimielisesti tontin myynnin kannalla.

Lue myös: Sami Hyötyläisen kerrostalo nousee Akaan parhaiden palvelujen keskelle

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.