Akaalaispapista tulee Kukka Salmiovirran seuraaja Akaan seurakuntaan

Kukka Salmiovirralta vapautuvaan Akaan seurakunnan seurakuntapastorin virkaan siirtyy 1.9. alkaen Kaisa Karema. Kirkkoneuvosto pyytää tuomiokapitulia määräämään Kareman tehtävään. Seurakuntapastorin paikka vapautui, kun Salmiovirta siirtyi töihin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin.

– Kaisa on perusluonteeltaan harvinainen lahjakkuus, omistautunut ja sitoutunut, ja hänellä on vahva kutsumus, Akaan seurakunnan kirkkoherra Ali Kulhia toteaa.

Akaalainen Karema on työskennellyt Akaan seurakunnassa vuoden 2019 alusta. Tällä hetkellä hän työskentelee seurakuntapastori Sirpa Piirron sijaisena sekä virkavapaalla olevan kasvatuksen työalavastaavan HannaMari Yogaswaranin sijaisena. Kasvatuksen työalavastaavan sijaisuutta tulee Kareman jälkeen tekemään varhaiskasvatuksen ohjaaja (AMK) Hanna Jussila Akaasta.

Kaisa Karema hoitaa seurakuntapastorin virkaa määräaikaisena 31.8.2021 asti. Kirkkoherra Ali Kulhian mukaan tehtävää ei täytetä vakinaisesti, koska mahdolliset yhteistyökuviot naapuriseurakuntien kanssa ovat vielä selvittämättä.

– Katsomme, tuleeko jossain vaiheessa esimerkiksi naapuriseurakuntien liitoksia tai yhteisiä virkoja. Kyse ei ole pelkästään Urjalasta vaan meidän täytyy myös laajemmin katsoa yhteistyön tarve seudulla. Asia yritetään saada pöydälle parin vuoden aikana.

Kirkkoherran mukaan muutoksia on luvassa myös, kun tällä hetkellä kirkkoherranvirastossa hoidettavat virkatodistusasiat ja avioliiton esteiden tutkinta siirtyvät seurakuntien yhteisiin aluerekistereihin.

– Se vaikuttaa todennäköisesti juuri pappien työaikaan, koska aluerekisteri ei hoida esimerkiksi hautajaisten, vihkimisten ja kasteiden varaamista. Jos kirkkoherravirastosta työntekijöitä siirtyy hoitamaan aluerekisteriä, mietittäväksi tulee, pitäisikö pappien päivystää virastossa, koska he suorittavat myös toimitukset. Joissain seurakunnissa kaikki asiat hoidetaan puhelimitse tai netissä, eivätkä ihmiset käy virastossa, mutta meillä ovi käy koko ajan, Kulhia toteaa.

Kaisa Karema.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.