Vauva-arkea elävä punkmies otti ohjat säästöpankissa – työtoverit ovat vanhoja pelikavereita TFT:stä

Jani Taskinen, 35, muistaa pikkupoikana leikkineensä nykyisen työpaikkansa tiloissa, kun hän tutun posteljoonin mukana pääsi käymään silloisessa Toijalan postissa. Nyt paikalla on Oma Säästöpankin Akaan-konttori, jonka uutena palvelupäällikkönä Taskinen aloitti elokuun alussa.

Valkeakoskelta syntyisin olevalle ja nykyisin Nokialla asuvalle Taskiselle paikkakunta on muutenkin tuttu, sillä sukua asuu Akaassa, kuten isovanhemmat Anneli ja Ilmari Rauko, jotka pitivät aikanaan urheiluliikettä Toijalassa ja Valkeakoskella. Lisäksi Taskinen pelasi monta kautta maalivahtina Toijalan Nuorisoseuran salibandyjoukkueessa TFT:ssä.

Oma Säästöpankin Jani Taskinen asetti pankkialalle siirtyessään tavoitteeksi, että hän vetää konttoria ennen neljääkymmentä ikävuotta. Nyt mies on 35-vuotias ja Akaan-konttorin palvelupäällikkö.

Asiakaspalvelu vei paperimiehen

Taskinen suorittaa parhaillaan johtamiskoulutusta Tampereen yliopistossa, mutta alkuperäiseltä koulutukseltaan hän on paperiprosessinhoitaja. Hänestä ei kuitenkaan tullut paperimiestä, kun asiakaspalvelu houkutteli enemmän kuin tehdastyö.

Ennen pankkialaa Taskinen työskenteli myymäläpäällikkönä Tampereella polkupyöriä maahantuovassa yrityksessä sekä vakuutusyhtiö Tapiolassa, Turvassa ja Fenniassa. Oma Säästöpankin Akaan-konttoriin hän siirtyi pankin Tampereen-konttorista.

– Kun tulin pankkialalle, päätin että vedän konttoria, ennen kuin täytän neljäkymmentä. En ole mikään johtaja vaan pikemminkin porukan tsemppari. Yhdessä tehdään ja mennään. Tykkään ennen kaikkea tavata asiakkaita, Taskinen kuvailee.

Palvelupäällikön tavoitteena on tehdä tiimistään huippuammattilaisia. Työyhteisö on myös muutoksen edessä, kun pitkän pankkiuran tehnyt palveluneuvoja Sirkka Oksanen jää tänä vuonna eläkkeelle. Uutena palveluneuvojana on jo aloittanut akaalainen Joonas Helin. Palveluneuvojana konttorissa työskentelee myös Leijona Futsalin kapteeninakin tunnettu akaalainen Jussi Nyström.

Taskinen, Helin ja Nyström ovat vanhoja pelikavereita TFT:n ajoilta.

– Tämä on ihan sattumaa. Valinta ei ole minun, mutta toki olisin voinut valita samoin. Näen sen mahdollisuutena, että meitä on kolme nuorta tai keski-ikäistä kaveria, Taskinen toteaa.

Arvontapalkintopyörän päälle hypänneet palveluneuvoja Jussi Nyström (vas.) ja palvelupäällikkö Jani Taskinen ovat vanhoja pelikavereita salibandyajoilta.

Mielenkiintoinen kaupunki

Akaan Seudun Osuuspankki sekä Urjalan ja Valkeakosken Osuuspankit yhdistyvät syyskuun alussa Etelä-Pirkanmaan Osuuspankiksi. Oma Säästöpankin palvelupäällikön mukaan aika näyttää, miten yhdistyminen vaikuttaa kilpailutilanteeseen.

– En usko, että se muuttaa kauheasti mitään. Vaikea sanoa, mutta toki osuuspankki on ollut täällä vahva.

Taskisen mukaan henkilökohtainen palvelu, joustavuus, suorat puhelinnumerot pankin asiantuntijoille ja paikallisuus ovat Oma Säästöpankin vahvuuksia.

– Asiakkaan asioista ei päätä mikään hallitus eikä johtoryhmä, vaan meidän tiimi paikallisesti.

Akaasta Taskiselle tulee ensimmäisenä mieleen sana mielenkiintoinen. Yhteydet ovat hyvät, ja moni käy Akaasta töissä Tampereella. Palvelupäällikön mielestä kaupungin päättäjillä on kädessään avaimet Akaan markkinointiin.

– Tulossa on myös uusi hyvinvointikeskus, mikä kuulostaa siltä, että kaupungin on tarkoitus kasvaa ja parantaa palveluja eikä ajaa niitä alas.

Punkbändin laulaja ja kitaristi

Jani Taskisen elämään mahtuu monenlaista arkea. Perheeseen syntyi toukokuun lopussa poikavauva. Lisäksi uusperheeseen kuuluu 11-vuotias tyttö Janin edellisestä liitosta sekä vaimon 10-vuotias tyttö ja 13-vuotias poika. Kotitöistä perheenisälle mieluisin on ruuanlaitto ja bravuuri liharuuat.

– Kun ostaa hyvää sisäfilettä ja paistaa sen mediumiksi, maistuu se koko perheelle, Taskinen kertoo.

Ison osan vapaa-ajasta vie musiikkiharrastus. 11-vuotiaana kitaransoiton aloittanut Taskinen tekee cover-keikkoja sekä soittaa ja laulaa Nukkekoti-nimessä punkbändissä. Vuonna 2000 bändi voitti Jyrki Hit Challenge -kilpailun, mutta Taskinen on liittynyt kokoonpanoon myöhemmin.

– Monen mielestä se on hauskaa, että tällainen pankkialan asiantuntija soittaa punkkia, mutta ihan tavallisia perheellisiä äijiä me ollaan, Taskinen sanoo.

Taskiselta löytyy työhuoneestaan sekä Akaa-Volleyn että Leijona Futsalin huivit. Palvelupäällikkö aikoo käydä myös katsomassa joukkueiden pelejä.

 

Oma Säästöpankki

38 konttoria

Yli 136 000 asiakasta

Noin 300 asiantuntijaa

Tase yli 3,2 miljardia euroa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.