Kylmäkosken Kyykän Veli-Pekka Ehoniemi voitti jälleen kyykänheiton SM-kultaa

Kyykässä voi henkilökohtaisia SM-mitaleita saavuttaa kahdessa erillisessä kilpailussa. Kyykän 5-ottelu eli viisi erilaista kuviota pelattiin aiemmin Imatralla. Siellä voiton otti Kylmäkosken Kyykän VeliPekka Ehoniemi. Samoin kävi lauantaina 10.8. Tampereella pelatussa niin sanotussa peruskyykässä.

Yleisessä mestaruussarjassa oli yli kaksikymmentä osallistujaa. Ensin pelattiin karsintapeli, josta kymmenen parasta pääsi loppukilpailuun. Loppukilpailussa kaikki kymmenen pelasivat yhtä aikaa. Kaksi parasta heittivät saman tuloksen, 25 pistettä. Seuraavat kolme saivat tuloksen 24 pistettä.

SM-kilpailuissa tasatuloksen tullessa suoritetaan uusinta mitalisijojen osalta. Veli-Pekka Ehoniemi ja Nurmeksen Kyykän Ari Kautto uusivat voitosta. Ehoniemi voitti kultaa selvällä kolmen pisteen erolla. Pronssisijan uusinnassa paras oli Marko Peiponen Nurmeksesta.

Loppukilpailupisteet eivät olleet kovinkaan tasokkaita, mutta alkukilpailussa Marko Peiponen heitti uusiksi SE-numeroiksi 31, joka on pisteen parempi entistä ennätystä. Entinen ennätys oli yli kaksikymmentä vuotta vanha ja sitä ovat monet sivunneet vuosien varrella, Veli-Pekka Ehoniemikin jo kolme kertaa.

Kauko Rupponen

Kyykän SM-kilpailujen mitalimiehet mestaruussarjassa olivat kultaa voittanut Kylmäkosken Kyykän Veli-Pekka Ehoniemi sekä hopeamitalisti Ari Kautto (vas.) ja pronssimitalisti Marko Peiponen (oik.) Kautto ja Peiponen edustavat Nurmeksen Kyykkää. Kuva Kauko Rupponen. 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.