Akaalainen futsal-ylpeys vaihtaa nimeä: Leijona Futsal jää historiaan – takavuosien mykkäkoulu vaihtui tiiviiseen yhteistyöhön kaupungin kanssa

Akaa Futsalin hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö (vas.) ja kaupunginjohtaja Antti Peltola kättelevät sujuvan yhteistyön kunniaksi. Kuva: Akaan kaupunki.

Akaan kaupunki ja Leijona Futsal vahvistavat yhteistyötään ensi kaudesta alkaen. Mitaliputkessa jo kolme vuotta viihtynyt Leijona Futsal ja Akaa ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä liigajoukkueen nimi muuttuu Akaa Futsaliksi.

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola iloitsee seuran päätöksestä tuoda Akaa paremmin esiin kilpailutoiminnassa.

–  Leijona Futsal on mestaruussarjatason joukkueena yksi Akaan ehdoton ylpeyden aihe. Uuden sopimuksen myötä pääsemme kehittämään yhteistyötämme, ja olemme todella tyytyväisiä siitä, että seuran nimi vaihtuu Akaa Futsaliksi, Peltola sanoo.

Hänen mukaansa uudistuksella on erittäin iso vaikutus Akaan näkyvyydelle alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

– Uusi nimi helpottaa myös yhteisen markkinointiyhteistyön rakentamista jatkossa, Peltola iloitsee.

Akaan markkinointi on tärkeää

Leijona Futsalin liigajoukkueen nimenmuutos astuu voimaan välittömästi. Joukkueen uudella nimellä ei ole olemassa virallisia lyhenteitä, vaan tarpeen tullen joukkueen nimi esimerkiksi sarjataulukoissa lyhennetään muotoon Akaa. Seuran perinteikäs leijonalogo pysyy uudistuksen jälkeen ennallaan.

– Akaassa tapahtuu tällä hetkellä paljon hyviä asioita, ja tämän voi nähdä meidän tapanamme osallistua talkoisiin. Seuramme strategiaan kuuluu viedä Akaata ja Etelä-Pirkanmaata maailmalle. Nimenmuutos osuu tähän hyvin, Leijona Futsalin hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö sanoo.

Akaa saa muutoksen myötä jo toisen liigajoukkueen, jonka nimessä komeilee kotikaupungin nimi. Yhden SM-pronssin ja kaksi SM-hopeaa voittaneen futsaltiimin lisäksi Lentopallon Mestaruusliigassa kolmatta kautta pelaava Akaa-Volley vie kaupunkia loistokkaasti maailman kartalle.

Takavuosina ei ollut edes puheyhteyttä

Akaan Seutu haastatteli Leijona Futsalin johtohahmoja 100-vuotisjuhlalehteensä joulukuussa 2016. Silloin puheenjohtaja Tero Kivistö totesi, että seura on pettynyt Akaan kaupunkiin.

– Viisi vuotta on pelattu liigaa, ja tukieuromäärä on nolla, vaikka olemme olleet vuosittain keskusteluyhteydessä kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren kanssa. Kyllä meitä kohtaan voisi jonkunlaista arvostusta olla sieltäkin suunnalta, Kivistö kertoi.

Manageri Jarmo Airaksisen mukaan joukkueen nimimuutostakin oli pohdittu sillä silmällä, ettei haluttu olla vain Kylmäkosken joukkue vaan ainakin koko Akaan tai isommin Etelä-Pirkanmaan joukkue.

– Silloinkin tiedustelimme, onko halua, että olemme Akaa Futsal tai jotain, mutta ei.

– Sanotaan näin päin, että harmittaa, kun Akaan kaupunki ei halua käyttää meitä markkinointikeinona, jatkoi Kivistö, joka pääsi nyt paiskaamaan kättä kaupunginjohtaja Antti Peltolan kanssa.

Peltola aloitti Akaan kaupunginjohtajana huhtikuussa 2019.

 

Lue myös seuran historiaa ja kehitystä kuvaavat jutut:

”Aina on lähdetty jokaista peliä voittamaan” – Leijona Futsal nousi huipulle pitkäjänteisellä työllä ja ulkomaan ammattiavuilla

Akaa-Volley ja Leijona Futsal tekevät Akaata tunnetuksi ja hyödyntävät kaupungin loistavan sijainnin

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.