Tuulivoimaa vastustavia lomakkeita jaettiin Akaassa noin 800

Kilsanmäessä Toijalassa asuva Tapio Kivistö on yksi heistä, jotka jakoivat Karhunrahkan tuulivoimapuistoa vastustavia lomakkeita Akaassa. Kivistö arvelee, että lomakkeita jaettiin kaikkiaan 700–800 kappaletta ja jakamiseen osallistui 3–4 henkilöä. Suurin osa lomakkeista oli Kivistön omalla kustannuksellaan monistamia.

Lomakkeita jakaneet kuuluvat tuulivoimahankkeeseen kriittisesti suhtautuvaan ryhmään. Ryhmä ei ole rekisteröitynyt yhdistys.

– WhatsApp-ryhmässä meitä aktiivisimpia on noin kaksikymmentä, Kivistö kertoo.

Kivistö jakoi itse autolla yhteensä 380 lomaketta Sontulan- ja Sotkianteiden postilaatikoihin, Kylmäkosken Aseman seudulle ja osaan Riisikkalaa sekä Toijalassa osaan Kurvolaa ja Luhtaniittyä. Kivistö tarkentaa, että papereita oli kaksi. Toisella oli perusteita tuulivoimaa vastaan ja toisella tilaa kannanoton kirjoittamiseen sekä vastaanottajan eli Akaan kaupungin yhteystiedot.

Kivistö on Akaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, mutta hänen mukaansa tuulivoiman vastustamisessa ei ole kyse poliittisesta asiasta.

– Olen ollut ennenkin tietoinen tuulivoimaloista, vaikka en ole asunut koskaan niiden lähellä. Katsoin tämän velvollisuudekseni, koska huomasin, että [kaupunkikehitysjohtaja Jyri] Sarkkinen pitää vain Abo Windin markkinapuheita eikä kokonaisvaltaisesti katso asiaa. Olen kuullut hänen esittelynsä asiasta. Kun jäimme odottamaan hänen omaa mielipidettään, se loppui juuri siihen ikään kuin Abo Wind olisi laittanut sanat hänelle suuhun, eikä hän olisi tutkinut mitään itse.

Kivistö ei allekirjoita näkemystä, että voimaloiden näkymistä ei voi vielä arvioida.

– Sarkkinen vetoaa aina siihen, että mitään ei ole päätetty. Kyllähän näkymäaluekarttoja on ollut esillä. Niissä tosin voimalat ovat olleet yksi kolmasosa matalampia, mutta niidenkin perusteella on heti arvioitavissa, missä voimalat näkyvät. Melkein helpompi olisi sanoa, missä ne eivät näkyisi.

Lue myös

Tuulivoimaa vastustavia mielipiteitä kerättiin valmiilla kaavakkeella – kaupunki pitää puheita harhaanjohtavina

Tapio Kivistö jakoi tuulivoimaa vastustavia lomakkeita postilaatikoihin Kylmäkoskella ja Toijalassa. Kuvassa Kivistö on perussuomalaisten varavaltuutettuna Akaan valtuuston kokouksessa 31.5.2017 vierellään valtuutettu Marita Markkula. Arkistokuva Juha Kosonen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.