Oman kylän pojan ympyrä sulkeutuu – Nico Nurmesniemi täydentää Akaa-Volleyn liigamiehistön

Nico Nurmesniemi odottaa kehittyvänsä lentopalloilijana Akaa-Volleyn kokoonpanossa. Kuva: Harri Mattila.

A-Volleyssa lentopalloilun aikoinaan F-juniorina aloittanut ja 21 vuotta täyttävä Nico Nurmesniemi palaa kotikonnuilleen. Nuoren miehen tie johti aikoinaan Akaasta Lempäälän Jyryn, Kalevan Lentopallon ja Hämeenlinnan TT-Volleyn kautta Isku-Volleyn kakkosjoukkueeseen ja lopulta myös Iskun liigajoukkueeseen.

Viimeisen kauden nyt Toijalaan muuttanut 190-senttinen Nurmesniemi pelasi Rantaperkiön Iskun ykkössarjakokoonpanossa.

– Jo nyt ensimmäisten harjoitusten jälkeen voin kehua valmentaja Oliver Lüütseppin tekemistä. Ei minulla ole mitään valittamista aiemmistakaan valmentajista, mutta uudet harjoitteet varmasti kehittävät taas pykälän eteenpäin, uskoo Nurmesniemi.

Alkavan kauden täysipainoisesti lentopalloon panostava yleispelaaja pitää suurimpana vahvuutenaan kimmoisuutta. Kun miehen korkeushyppyennätys on 190 senttiä ja hypätty 15-vuotiaana, tuo on helppo uskoa.

– Eniten kehittämistä löytyy varmasti henkisellä puolella ja hyökkäysten päättämisessä. Nyt Akaa-Volleyssa on niin laadukkaita kilpailijoita samalle pelipaikalle, että sparrausta on riittävästi. Odotan itseltäni selviä kehitysaskelia. Ehkäpä sitä kautta irtoaa myös peliaikaa, pohtii Nurmesniemi.

Akaa-Volleyn täysi tusina

Akaa-Volley lähtee Kolmanteen mestaruusliigakauteensa passareinaan Mikko Kuusela ja Akseli Lankinen, ja yleispelaajina ovat Eetu Pennanen, Enderwin Herrera, Nico Nurmesniemi ja Teemu Kuusela. Keskitorjujat ovat Aleksi Kaatrasalo, Panu Pitkänen ja Mart Naaber ja hakkureina Joni Mikkonen ja Aatu Pöllänen. Liberona sinkoilee tutusti Voitto Köykkä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.