Topa haki Lammilta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – Jesse Järvi maalasi kahdesti

Topan kapteeni Jesse Järvi uurasti laajalla säteellä ottelussa Lammin Vetoa vastaan ja teki myös joukkueensa molemmat maalit. Kuva: Jukka Koskinen.

Kapteeni Jesse Järvi nousi kahdella osumallaan joukkueensa sankariksi, kun Toijalan Pallo-49 haki vierasvoiton Lammilta. Hiukan kaksijakoinen ottelu ratkesi kokeneemman akaalaisjoukkueen 1–2 (1–0) vierasvoittoon.

Tampereen piirin nelosen sarjaottelu pelattiin torstaina 8. elokuuta Lammin Turvan nurmikentällä.

Topan kauden ensimmäinen vierasvoitto ratkesi vasta lisäajalla. Sitä ennen vieraat hakivat hanakasti ratkaisevaa iskua viime minuutteina, ja lopulta kapteeni niittasi maalin edestä voitto-osuman.

Tästä tilanteesta Lammin Veto siirtyi 1-0 johtoon. Topan maalivahti Juuso Rupponen torjui vapaapotkussa pallon pelattavaksi, ja jatkotilanteesta pallo siirrettiin maaliin. Kuva: Jukka Koskinen.

Lammin Veto oli ottelun hallitsija avausjaksolla. Kotijoukkue liikutti palloa varsin sujuvasti, ja Topa oli ajoittain helisemässä. Avausmaali syntyi 35. minuutilla, kun Topan maalivahti Juuso Rupponen ei saanut liimattua Vedon Severi Saarisen vapaapotkua näppeihinsä. Irtopallon ampui sisään Arran Aakkula. Lisäosumiinkin Vedolla oli saumat, mutta 1–0-lukemat jäivät taukonumeroiksi.

Topan tasoitus tuli 62. minuutilla. Jukka-Pekka Jyrämön keskitys sivurajan tuntumasta kiersi sopivasti pakkien välistä Jesse Järvelle, ja Järvi sijoitti pallon takanurkkaan.

Jakson edetessä Vedon vauhti laantui selvästi, ja Loppuun asti pelaaminen toi punamustille palkinnon. Teppo Tenkanen ja Petri Jouppi väänsivät pallon väkisin syöttöpaikkaan, ja Järvi siirsi pelivälineen alanurkkaan Tenkasen laadukkaasta syötöstä.

Selkeästi nousujohtoinen käyrä on tuottanut Topalle neljän tappiottoman ottelun putken, ja sijoitus nelosdivarin Tampereen piirissä on nyt jo neljäs.

Tähdet Topan parhaille jakoi Rauno Joronen: 3 Jesse Järvi, 2 Janne Hevonoja, 1 Ere Salmi.

Topa pelaa seuraavaksi vieraissa 14.8 sarjakärki Tampere Unitedin kakkosjoukkuetta vastaan Tampereen Kaupissa kello 19.45.

Topan sivurajaheitoissa Vedon maalin läheisyydessä oli kohteena usein Toni Niskalan (punainen 21), pää. Tässä tilanteessa mukana oli myös Petri Jouppi (punainen 11). Taustalla tilanteeseen tulossa myös Ere Salmi. Kuva: Jukka Koskinen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.