Toijala Junior Gameseihin osallistui yleisurheilijoita ympäri Suomea ja Viialan Valtin ystävyysseurasta Virosta

13-vuotiaat pojat ampaisevat telineistä 60 metrille, Vauhdin Arttu Viljanen toisena oikealta. Kuva: Ari Viljanen.

Alle 15-vuotiaiden Toijala Junior Games -yleisurheilukilpailut kokosivat Toijalan urheilukentälle 3. elokuuta reilut 110 kilpailijaa. Urheilijoita saapui paitsi eri puolilta Suomea myös Viialan Valtin virolaisesta ystävyysseurasta Võrusta.

Toijalan Vauhdista kisaan osallistui 22 urheilijaa ja Viialan Valtista 13. Võrun joukkue oli liikkeellä 13 urheilijan voimin.

Akaalaiset yleisurheilijat saavuttivat kisoissa yhteensä neljä lajivoittoa ja lukuisia palkintosijoja. Vauhdin Anni Viljanen kiskaisi 13-vuotiaiden tyttöjen keihäässä voittotuloksen 33,19. Niin ikään Vauhdin Julia Suolaniemi voitti 9-vuotiaiden tyttöjen 40 metrin juoksun ajalla 6,61 ja pituuden tuloksella 3,80.

15-vuotiaat tytöt kiihdyttävät 100 metrille. Kuva: Ari Viljanen.

7-vuotiaissa tytöissä Vauhdin Hilma Heino lennätti palloa pitkälle ja otti voiton usean metrin erolla seuraavaan tuloksella 15,56 metriä.

Viron joukkueella oli erityisesti 15-vuotiaiden poikien 100 metrillä ja pituushypyssä hyvä edustus. Kaikkiaan kuusi poikaa osallistui näihin lajeihin. Valitettavaa olikin se, että heitä haastamassa oli vain yksi poika, Viialan Valtin Atte Rantanen.

Suomessa yleisurheilun harrastus etenkin tämän ikäisissä pojissa on ollut laskussa, joten Toijalankaan kisaan ei saatu tässä kisassa aikaan kunnollista maaotteluhenkeä. Sen sijaan 15-vuotiaissa tytöissä ja nuorempien sarjoissa käytiin tasaisempia kamppailuja Võrun ja eri suomalaisseurojen urheilijoiden kesken.

Viialan Valtin joukkue vieraili Võrussa kesäkuussa. Valttilaiset luovuttivat Valtin viirin Heini Allikveelle 25 vuotta kestäneen yhteistyön kunniaksi. Kuvassa takarivissä Harri Neem (spordikoolin johtaja), Heini Allikvee (valmentaja, joka on ollut mukana yhteistyössä kaikki vuodet), Elice Helenius, Sanni Niskanen, Vilja Hujanen, Eveliina Alanen ja Jenna Pentinniemi. Keskirivissä Piia Pentinniemi, Seppo Kopponen, Marika Niskanen ja Elisa Kopponen. Eturivissä Helmi Hujanen, Anna Oksa ja Maija Oksa.

Ystävyysseuratoimintaa jo 25 vuotta

Antoisaa yhteistyötä virolaisen yleisurheilun kanssa on tehty Viialan Pyryn aloittamana ja Viialan Valtin jatkamana jo neljännesvuosisata. Viialasta on käyty vuosittain Viron Võrussa, lähellä Latvian rajaa. Vastavuoroisesti sikäläisen yleisurheilukoulun, Võrun Spordikoolin joukkue on vieraillut Viialassa osallistuen kilpailuihin Akaassa ja muuallakin Pirkanmaan alueella, tällä kertaa Toijalassa.

Kesäkuussa Valtin joukkue vieraili jo Võrussa. Matkat ystävyysseuran luokse ovat olleet ikimuistoisia ja tiivistäneet entisestään hyvää yhteishenkeä Valtissa. Yhteistyön toivotaankin jatkuvan vähintään seuraavat 25 vuotta.

Toijala Junior Gamesin kokonaistulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta:
https://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/@Bin/7781876/ToijalaJuniorGames2019.txt

 

Tuulikki Moisio

Marika Niskanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.