Toijalassa syntynyttä 70-vuotiasta Marianne-karkkia juhlitaan Mariannen päivänä Akaassa ja somessa

Marianne-karkki kehitettiin Toijalassa 70 vuotta sitten. Lappeenrannassa sijainnut Chymoksen tehdas evakuoitiin sodan alta, ja toiminta jatkui 1947 hyvien kulkuyhteyksien Toijalassa.

Marianne-piparminttusuklaakaramelli syntyi Chymoksen tehtaalla lähellä nykyistä Postin logistiikkakeskusta vuonna 1948. Sen kehittelivät karamellimestarit Aimo Martikainen ja Antti Österman.

Idea ensimmäistä kertaa järjestettävästä Marianne-päivästä puolestaan syntyi kesäisellä terassilla järven äärellä.

– Haluamme nostaa Akaan tunnettuutta erilaisilla tempauksilla, ja mikäs en parempaa kuin juhlia paikallista kuuluisuutta, Mariannea. Haluamme myös mahdollistaa, että tähän juhlaan voivat osallistua Mariannea rakastavat missä tahansa, kertoo Marianne-tiimissä mukana oleva Anni Määttä.

Marianne-päivä on Määtän mukaan uudenlaista tapahtumakonseptointia, joka näkyy isolta osin sosiaalisessa mediassa.

– Voi vaikka itse vaikka haastaa ystävänsä tai työtoverinsa pukeutumaan teemaan ja ostamaan koko jengille Marianne-karkkeja, Määttä ehdottaa ja kehottaa lataamaan teeman mukaisen kuvan sosiaalisen median kanavilleen ja merkitsemään sen aihetunnuksilla #akaa #makeaakaa #mariannepäivä.

Marianne-päivän järjestämisessä mukana olevat ja Määtän tapaan akaalaiset Sanna-Mari Inomaa ja Hansku Vihervaara kertovat saaneensa mukaan loistavasti paikallisia yrityksiä, joilla Marianne näkyy niin tuotesijoittelussa kuin leivonnaisissa.

– Kaupungin kirjastot jakavat torstaina Marianneja kävijöilleen, ja paljon kaikkea on luvassa, eli kannattaa seurata ensi viikolla sosiaalista mediaa sillä silmällä, Inomaa ja Vihervaara vinkkaavat.

Marianne-päivä huipentuu Toijalan rautatieasemalla torstaina 15.8. kello 17:30. Paikalle toivotaan punavalkoista väkeä, joka näkee Petite Ballerina Sirujen balettiesityksen ja pääsee kuulemaan Akaan kaupungin tervehdyksen, vuoden Mariannen valinnan sekä Salmisten Poikien musisointia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.