Toijalassa syntynyttä 70-vuotiasta Marianne-karkkia juhlitaan Mariannen päivänä Akaassa ja somessa

Marianne-karkki kehitettiin Toijalassa 70 vuotta sitten. Lappeenrannassa sijainnut Chymoksen tehdas evakuoitiin sodan alta, ja toiminta jatkui 1947 hyvien kulkuyhteyksien Toijalassa.

Marianne-piparminttusuklaakaramelli syntyi Chymoksen tehtaalla lähellä nykyistä Postin logistiikkakeskusta vuonna 1948. Sen kehittelivät karamellimestarit Aimo Martikainen ja Antti Österman.

Idea ensimmäistä kertaa järjestettävästä Marianne-päivästä puolestaan syntyi kesäisellä terassilla järven äärellä.

– Haluamme nostaa Akaan tunnettuutta erilaisilla tempauksilla, ja mikäs en parempaa kuin juhlia paikallista kuuluisuutta, Mariannea. Haluamme myös mahdollistaa, että tähän juhlaan voivat osallistua Mariannea rakastavat missä tahansa, kertoo Marianne-tiimissä mukana oleva Anni Määttä.

Marianne-päivä on Määtän mukaan uudenlaista tapahtumakonseptointia, joka näkyy isolta osin sosiaalisessa mediassa.

– Voi vaikka itse vaikka haastaa ystävänsä tai työtoverinsa pukeutumaan teemaan ja ostamaan koko jengille Marianne-karkkeja, Määttä ehdottaa ja kehottaa lataamaan teeman mukaisen kuvan sosiaalisen median kanavilleen ja merkitsemään sen aihetunnuksilla #akaa #makeaakaa #mariannepäivä.

Marianne-päivän järjestämisessä mukana olevat ja Määtän tapaan akaalaiset Sanna-Mari Inomaa ja Hansku Vihervaara kertovat saaneensa mukaan loistavasti paikallisia yrityksiä, joilla Marianne näkyy niin tuotesijoittelussa kuin leivonnaisissa.

– Kaupungin kirjastot jakavat torstaina Marianneja kävijöilleen, ja paljon kaikkea on luvassa, eli kannattaa seurata ensi viikolla sosiaalista mediaa sillä silmällä, Inomaa ja Vihervaara vinkkaavat.

Marianne-päivä huipentuu Toijalan rautatieasemalla torstaina 15.8. kello 17:30. Paikalle toivotaan punavalkoista väkeä, joka näkee Petite Ballerina Sirujen balettiesityksen ja pääsee kuulemaan Akaan kaupungin tervehdyksen, vuoden Mariannen valinnan sekä Salmisten Poikien musisointia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.