Ekaluokkalaiset aloittivat lukuvuoden vastaanottamalla tervetulleen lahjoituksen Viialan yhtenäiskoululle – ”Saaks noi omaks?”

Viialan yhtenäiskoulun pienten oppilaiden koulutalon edessä kajahti komeasti yhteen ääneen lausuttu kiitos, kun 1A-luokka vastaanotti lukuvuoden aluksi vanhempainyhdistyksen koululle lahjoittamat 18 tablettitietokonetta.

– Saaks noi omaks? kuului ekaluokkalaisten keskeltä, kun lapset näkivät uudet iPadit pakkauksissaan.

– Ne saadaan koululle käyttöön, kertoi opettaja Hanna Innala.

Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys on hankkinut koululle nyt yhteensä 29 tablettia suojakuorineen noin 10 000 eurolla. Viime syksynä yhdistys osti 11 tablettia Pirkanmaan Osuuskaupan tuella. Torstaina luovutettujen 18 laitteen hankintaa tukivat Hauhon Säästöpankkisäätiö 3500 eurolla, Akaan Seudun Osuuspankki ja Tampereen Seudun Osuuspankki yhteensä 2350 eurolla sekä Valkeakoskella toimivan Veikon Koneen kauppias, akaalainen Mika Paloluoma. Tabletit ovat vanhempainyhdistyksen omistuksessa, eikä niitä saa siirtää muihin Akaan kouluihin.

Ekaluokkalaiset kävivät jonossa vastaanottamassa uunituoreet tablettitietokoneet.

Pienten käyttöön

Viialan yhtenäiskoulun apulaisrehtorin Teppo Vanhatalon mukaan lahjoitus tulee noin 700 oppilaan koululle tarpeeseen.

– Vanhat laitteet alkavat olla aika kaput eivätkä ne tahdo ottaa enää vastaan päivityksiä. Nyt päästään oikeasti tekemään töitä.

Uusimmat tabletit menevät pienten koululaisten käyttöön eskareista tokaluokkalaisiin. Niitä hyödynnetään myös käsitöissä, kuvataiteessa ja musiikin tunneilla.

Opettaja Hanna Innalan ekaluokkalaiset pääsevät tekemään tableteilla monenlaista.

– Voimme harjoitella lukemista ja kirjoittamista, tuottaa tekstejä, tehdä hahmotustehtäviä erilaisilla peleillä, hyödyntää QR-koodeja ja kokeilla jopa valokuvaamista. Varmasti kehittelemme kaikenlaista. Olemme lahjoituksesta tosi kiitollisia, koska opetussuunnitelmassa on paljon digitaalisten välineiden käyttöä.

Opettajan mukaan lapset ovat näppäriä laitteiden kanssa.

– Näppärämpiä kuin aikuiset. Meitä aikuisia pelottaa, mitä tapahtuu, jos painan tästä. Lapset ovat ennakkoluulottomampia kokeilemaan.

Tabletit ekaluokkalaisille jakoivat Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Riikka Gallén ja varapuheenjohtaja Janita Puomila sekä Kirsi Välimäki Tampereen Seudun Osuuspankista ja Jere Hakala Akaan Seudun Osuuspankista.

Viialan yhtenäiskoulun 1A-luokka vastaanotti vanhempainyhdistyksen koululle lahjoittamat tabletit. Vasemmalla ohjaaja Mari Huusko, opettaja Hanna Innala, apulaisrehtori Teppo Vanhatalo ja ohjaaja Krisse Lehtimäki. Oikealla ovat Kirsi Välimäki Tampereen Seudun Osuuspankista, Jere Hakala Akaan Seudun Osuuspankista sekä Riikka Gallén ja Janita Puomila Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksestä.

 

Kirsi Välimäki (vas.), Jere Hakala, Riikka Gallén ja Janita Puomila jakoivat tabletit oppilaille.

 

Lue myös juttu Hauhon säästöpankkisäätiön lahjoituksista akaalaisille yhdistyksille

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.