Kansallispukujen tuuletuspäivässä esiteltiin lähes 40 pukua

Tuuletuspäivässä kuultiin monia tarinoita kansallispuvuista. Kuva Erja Rehuttu

Kansallispukujen tuuletuspäivää vietettiin Kinnarin kotimuseolla Sotkialla viime sunnuntaina. Tapahtumassa esiteltiin lähes 40 pukua maakunnittain. Eläkkeellä oleva opettaja Liisa Villanen kertoi kansanpuvun ja kansallispuvun eroavaisuuksista sekä pukujen käytöstä ja historiasta.

Osallistujat keskustelivat vilkkaasti pukujensa tarinoista ja tietoa esimerkiksi koruista ja muista asusteista vaihdettiin puoli ja toisin. Tanssinopettaja Jutta Wrangen ohjasi yleisöä tanssimaan Akaan purpuria yhdessä kansantanssijoiden kanssa. Yleisö osallistuikin ilahduttavasti tanssiin.

Tapahtuman järjestivät Kinnarin kotimuseon väen kanssa Toijalan Nuorisoseuran kansantanssijat, jotka aloittavat syyskauden maanantaina 2.9.

Erja Rehuttu

Kansallispuvut esiteltiin alueittain. Kylmäkosken pukuihin olivat pukeutuneet Marjatta Karhu (toinen vas.) ja Sirkku Mero. Kuva Erja Rehuttu

 

Liisa Villanen kertoi muun muassa kansallispuvun ja kansanpuvun eroista. Kuva Erja Rehuttu

 

Etelä-Pohjanmaan puvun esitteli Helsingissä asuva entinen sotkialainen Tuomas Huovinen. Puku on hänen äitinsä käsialaa. Sinikka Huovinen on tehnyt 25 muutakin kansallispukua, mutta miehen pukuja vain tämän yhden. Kuva Erja Rehuttu

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.