Veli-Pekka Ehoniemi voitti kyykän 5-ottelun SM-kultaa – Kylmäkosken Kyykän pelaajille myös hopeaa ja pronssia

Kylmäkosken Kyykän edustajat osallistuivat kyykän 5-ottelun SM-kilpailuihin neljän miehen voimin. Miesten yleisen sarjan voitti VeliPekka Ehoniemi niukasti yhden pisteen turvin. Toinen sija meni Nurmeksen Marko Peiposelle ja pronssi Oulun Petteri Törmäselle.

Miesten B-sarjassa Anssi Valtonen sai pronssia. Voitto ja hopea jäivät järjestävän seuran edustajille Imatralle. Veteraanien (yli 60 vuotta) sarjassa Kauko Rupponen pääsi hopealle voiton mentyä Helsingin Väinö Oksmanille ja kolmas sija Kuopion Erkki Nissiselle. Kylmäkosken Hannu Haikonen sijoittui yhdeksänneksi.

Samassa yhteydessä järjestettiin myös SM-parikilpailut. Veli-Pekka Ehoniemi ja Anssi Valtonen pelasivat miesten avoimessa sarjassa sijoittuen kuudenneksi, kun voitto meni Nurmekseen. Miesveteraanien parikilpailussa Hannu Haikonen ja Kauko Rupponen ylsivät kolmanneksi. Voitto matkasi Helsinkiin ja hopea Kuopioon.

Kesän aikaisemmissa kilpailuissa Veli-Pekka Ehoniemi on ollut lähes voittamaton. Hän on voittanut kaikki kilpailut yhtä lukuun ottamatta. Kauko Rupponen on voittanut kaksi kilpailua ja sijoittunut myös muulloin aivan kärkipäähän.

Joukkueen SM-kilpailut käytiin jo kesäkuussa. Kylmäkosken Kyykkä oli kuudes joukkueella Veli-Pekka Ehoniemi, Anssi Valtonen, Tuukka Ahvenus ja Elmo Pärssinen.

Ehoniemellä voittoisa kisakausi

Kilpailukausi jatkuu vielä peruskyykän henkilökohtaisilla SM-kilpailuilla Tampereella ja cup-kilpailujen päätöskilpailuilla Oulussa. Syksyn lopuksi Helsingissä järjestetään kansainväliset kilpailut.

Kyykässä kerätään cup-pisteitä pitkin kesää etukäteen määrätyissä kymmenessä kilpailussa. Mukaan lasketaan kuuden parhaan kilpailun pisteet. Veli-Pekka Ehoniemi on jo lähes varma voittaja, ja Kauko Rupponen on tasapäisesti taistelemassa veteraanisarjan cup-voitosta Helsingin Väinö Oksmanin kanssa. Viimeiset kilpailut ovat ratkaisevia, ja muillakin on vielä mahdollisuuksia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.