Muistojen kesäpäivä tapahtumaansa valmistautuvan Hovilan emäntä saa pelargoniat kukoistamaan – somerolaiskartanon näyttelyt esittelevät Ylen puvuston helmiä ja muistoja hurmaavilta 1950- ja 1960-luvuilta

Kartanonrouva Arja Torkkomäki on todellinen pelargonioiden ystävä. Hovilan kartanon lukuisten huoneiden ikkunoilla on parhaillaan kukkaloisto, joka lumoaa väreillään. Torkkomäki on ideoinut myös Yleisradion puvuston helmistä kootun näyttelyn, jonka Yleisradion puvusto on toteuttanut täksi kesäksi Hovilan päärakennukseen. (Kuva: Matti Pulkkinen)Teatterineuvos Sylvi Salonen (1920-2003) diivaili oikein olan takaa vuonna 1998 valmistuneessa Ylen Tuliportaat-draamasarjassa. Leskirouva Sylvi Kaitalan ärhäkän roolin tehneen näyttelijätären uniikki jakkupuku on parhaillaan esillä somerolaisen Hovilan kartanon Ruudun takaa - puvut tarinoivat -kavalkadissa. Muistojen kultaa - nuoruuden hurmaa 1950- ja 1960-luvuilla -näyttely puolestaan johdattaa kävijän runsaan puolen vuosisadan takaiseen Suomeen. Erityisen kiinnostavia ovat myös emäntä Arja Torkkomäen kasvattamat kymmenet pelargoniat, jotka puhuttelevat värikylläisellä kukkaloistollaan. Tämän viikon lauantaina järjestettävä Muistojen kesäpäivä -tapahtuma tarjoaa kartanomiljöistä innostuneille ihmisille otollisen mahdollisuuden tutustua vuonna 1611 perustettuun kohteeseen. 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.