”Minusta tämä on hengenvaarallista” – Helleaalto tulee, mutta Akaan Seudun lukijan mielestä Toijalan Sataman ongelma ovat moottoriveneiden aallot

Kirjoittajan mielestä moottoriveneiden synnyttämät aallot tekevät uimisesta mahdotonta Toijalan Sataman uimarannalla. Maanantaina puolenpäivän jälkeen veneliikenne oli rauhallista. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Tiedättekö, miksi Toijalan Satamassa on vähän uimareita, vaikka vesi on lämmintä ja puhdasta, ja on loma-aika? Olen itse käynyt joka päivä siellä. Siellä vaan ei pysty uimaan, kun jotkut ajavat moottoreillaan ja vesisuksillaan näyttääkseen ehkä rohkeutensa tai ovat ajattelemattomia tai röyhkeitä.

Vanajalla riittää kyllä tilaa, mutta he ajavat ympyrää ja edestakaisin kovalla vauhdilla juuri siinä, missä on uimapaikat, ja tekevät voimakkaita laineita niin, että laituri keikkuu ja tasapaino on hukassa.

Rannalla on ollut paljonkin lapsiperheitä. Itse olin lasteni kanssa uimassa keskiviikkona, ja alle 10-vuotiaat eivät uskaltaneet uida. Itse uin pienen välin tikkailta toiselle, nousin ylös ja kävelin seuraavan välin. Ei ollut nautinto.

Kysyin tästä kioskin nuorilta ja pyysin, että ottavat yhteyttä kioskin vastaavaan. Asialle pitäisi tehdä jotain, koska kohta alkaa koulut, ja lapsilta on viety uimassa olon ilot. Laineilijat voivat mennä aamulla tai illalla, jolloin lapset ovat varmaan jo kotona. Tätä on ollut iltapäivisin, ja isommat nuoretkin ovat tulleet lähelle rantaa hyppimään ja uimaan. Pikkulaiturille ei kukaan ole uinut, koska laineet ovat niin kovat.

Minusta tämä on hengenvaarallistakin. Toivotaan, että tähän saadaan jotain kuria. Ovatko muut uimarit samaa mieltä kanssani?

 

Eila Elijoki

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.