Kesän päällystystyöt saataneen valmiiksi heinäkuun aikana – ”Monet yksityiset ovat myös ottaneet pihalleen asvaltoinnin”

Holstintiestä jatkuva kevyenliikenteenväylä päällystettiin asvaltilla alle tuhannella eurolla. Kuva: Leena Nyysti

Akaan kaupungissa on päällystetty tänä kesänä huonokuntoisia parantamista vaativia katuja sekä asuinalueita, jotka ovat rakentuneet pääsääntöisesti valmiiksi. Talousarviossa päällystystöille on varattu 330 000 euron määräraha.

Päällystystyöt aloitettiin Kylmäkoskelta, jossa kaikki neljä kohdetta on saatu valmiiksi. Kohteina olevat soratiet; Pajamäentie, Hevoshaantie ja Varsapolku, päällystettiin asvaltilla. Lisäksi Tipurin- ja Pajamäentien ohella kulkeva kevyenliikenteenväylä päällystettiin.

 

Nahkialanjoen suuntaisesti kulkeva Jokiranta päällystettiin heinäkuun alkupuolella. Kuluja kohteen päällystämisestä tuli arviolta noin 5557 euroa.

Päällystystyöt jatkuvat vielä Toijalassa ja Viialassa, joissa kohteita on huomattavasti enemmän. Kaupunginpuutarhuri Heli Laine arvioi, että Toijalan ja Viialan kohteet saadaan päällystettyä heinäkuun aikana.

– Toijala on valmis muuten, mutta kevyenliikenteen väyliä päällystetään vielä. Uuden asfaltin sorastuksia, eli reunoja täytetään, ja monet yksityiset ovat myös ottaneet pihalleen asvaltoinnin. Niitä tehdään seuraavaksi kaupungin töiden jälkeen, kertoo Laine.

Viialassa on kaikkiaan 19 päällystettävää kohdetta, ja Toijalassa kohteita on 23. Alustavan laskelman mukaan eniten rahaa Akaan kohteista uppoaa Toijalassa sijaitsevan Puskuritien hallin piha-alueen päällystämiseen, 20 300 euroa. Toiseksi kallein päällystystyö tehdään arvioiden mukaan Viialassa Lehmustiellä, joka oli jo osittain päällystetty. Tämän kohteen päällystämisen kustannukseksi on arvioitu 19 110 euroa.

Asvaltin levitin oli jätetty heinäkuun alussa Satamatien varrelle odottamaan siirtoa seuraavaan kohteeseen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.