Vuoden Jaakko voi olla kuka vain – Jussi Raittinen esiintyy Jaakonpäivillä Nahkialanjärven rannassa

 

Trubaduurikeikat Jussi on jo jättänyt mutta duokeikoilla Jussia voi nähdä ja kuulla monipuolisen muusikon, Tapsa Kojon kanssa.

Akaa-Seuran Jaakonpäivillä yleisöä viihdyttää vanha rokkistara Jussi Raittisen konsertti. Laulut sopivat myös lapsiyleisölle, jota toivotaan runsaasti paikalle. Jaakonpäivät vietetään Sampolan rannassa Nahkialanjärven tuntumassa Toijalassa torstaina 25. heinäkuuta kello 18 alkaen.

Kurisjärven VPK tuo paloautonsa tutkittavaksi ja sillä ajelutetaan myös pieniä jaakonpäivävieraita. Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola esittää kaupungin tervehdyksen ja tapahtuman juontaa Akaa-Seuran puheenjohtaja Leevi Ahonen.

Oletko sinä vuoden Jaakko?

Uutuutena Jaakonpäivillä on vuoden kivenheittäjän valinta. Osallistujille järjestetään kilpailu, jonka voittaja nimetään vuoden Jaakoksi. Näin on menetelty ennenkin, mutta tällä kertaa kisaan voi osallistua kuka tahansa – oli sitten kastettu Jaakoksi aikaisemmin tai ei. Kilpailu on siis kaikille avoin – myös naisille ja tytöille. Tapahtuman huipennuksena on syväjäädytetyn kiven heitto Nahkialanjärveen, jonka siis viskaa kisan voittaja. Mikä kisa on? Se selviää tulemalla paikan päälle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Käteistä kannattaa silti varata mukaan, sillä paikalla on Akaan Ruskien puffetti, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja naposteltavaa. Lisäksi Akaa-Seuran myyntipöydästä löytyy kotiseututuotteita mm. vanhaa Toijalaa kuvaavia valokuvamukeja, Akaa-putkihuiveja ja kotiseutukirjoja. Myös SPRn arpoja voi ostaa Jaakonpäivillä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.