Klaara Leponiemi juoksi elämänsä tuskaisimman kympin

Euroopan mestaruuskisoihin debyyttinsä tehnyt Viialassa asuva Klaara Leponiemi kamppaili 10 000 metrin juoksufinaalissa jalkakipujen kanssa lähes alkumetreistä lähtien. Kipu alkoi keskiviikkoiltana harjoituslenkillä, ja kisajuoksu oli perjantaina päivällä.

– En tiedä mitä tapahtui, mutta päkiän ulkoreuna kipeytyi. Kisoissa odotin, että kipu olisi turtunut, mutta niin ei käynyt. Se oli elämäni tuskaisin kymppi. Mietin koko ajan, että keskeytänkö juoksun, Leponiemi kertoo.

Kivuista huolimatta Leponiemi juoksi sijalle 16 ajalla 35.29,15. Aika oli noin 20 sekuntia huonompi verrattuna Leponiemen kauden parhaaseen. Kisojen jälkeen jopa kävely oli Leponiemelle kivuliasta, ja hän joutui turvautumaan kyynärsauvoihin.

Euroopan mestaruuskisat kilpailtiin Ruotsissa viime viikolla 11.–14. heinäkuuta.

– Kokemus oli rankka, mutta antoisa. Reissu oli tosi opettavainen monin tavoin, Leponiemi kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.