Pysähdy hetkeksi: Elämmekö tässä hetkessä?

Kesä on mahtavaa aikaa! Valoa riittää ja ulkona on paljon tekemistä. Mutta tulisipa jo syksy. Silloin voisi viettää tunnelmallisia kynttiläiltoja. Tai olisipa jo talvi. On mahtavaa ulkoilla kunnon talvikeleillä, kun on lunta ja pakkasta. Vai odottaisinko eniten kevättä? Kun luonto herää taas eloon talven jäljiltä ja valo voittaa pimeyden.

Osaanko elää tässä hetkessä ja nauttia juuri tästä vuodenajasta, elämätilanteesta, lähimmäisistä? Joku odottaa aina lomia ja kertoo, että silloin vasta elämä alkaa, kun on vapaata. Pysähdy hetkeksi ja ajattele: Juuri nyt on elämäsi parhainta aikaa. Saat unohtaa menneet ja suunnata katseesi tulevaan, mutta elää juuri tässä hetkessä. Ole yhteydessä ympärilläsi oleviin ihmisiin ja hetkeen.

Tiedätkö, että Jeesus haluaa olla yhteydessä sinuun juuri nyt? Hän kaipaa saada osoittaa rakkauttaan sinulle ja odottaa myös sinulta sanoja suoraan sydämeltäsi. Siitä muodostuu yhteys, jota mikään ei voi korvata. Yhteys on mahtava juttu. Olet varmasti jonkun ihmisen kanssa kokenut olevasi samalla aaltopituudella. Tuntuu, että ajattelette samansuuntaisesti ja yhdessä tekeminen on helppoa. Olet valmiina vastaanottamaan toisen ajatuksia ja ehdotuksia ja myöskin tekemään niiden mukaan. Iankaikkinen Luojamme haluaa, että yhteys Häneen olisi meille ykkösjuttu. Häneen voimme saada paremman yhteyden, kuin keneenkään ihmiseen. Sen yhteyden saavuttaaksemme meidän tarvitsee olla täydellisen avoimia. Kunnioittaa Luojaa Luojana ja kaikkivaltiaana, silloin Hän on korva tarkkana mitä asiaa meillä on Hänelle. Johannes kirjoittaa 1.Joh.1 haluavansa jakaa sen mitä on kuullut ja nähnyt, jotta meilläkin olisi yhteys. Yhteys toisiimme ja Jeesukseen.

Johannes kertoo Jumalan olevan valkeus, eikä mitään pimeyttä ole hänessä. Kun uskomme tähän, meillä on täydellinen ilo. Siis täydellinen! Sitä suurempaa iloa ei ole olemassakaan. Sen saa, kun laittaa yhteyden Jeesuksen kanssa kuntoon. Samaten meillä on vastuu poistua kaikista pimeyden teoista ja myös puolustaa valkeutta ja valkeuden tekoja tässä ajassa. Mitä ovat valkeuden teot? Kaikki raamatun ohjeet elämään. Meidän tulee puolustaa ja seistä niiden takana tänäkin vuonna 2019.

Nykyihmisen ajatusmaailma on vieraantunut Raamatun ajatusmalleista ja luulee olevansa tämän maailman herra. Niin ei kuitenkaan ole, eikä tule koskaan olemaankaan. Emme voi kääntää Raamatun sanoja tämän maailmanajan mukaiseksi, vaan jakaa sitä niin kuin se on kirjoitettu. Nouse siis rohkeasti puolustamaan Raamatun sanaa. Ja mikä parhainta, Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme päiviemme loppuun asti. (Matt.28:20)

Viime viikolla oli Helluntaiseurakuntien lasten leiri, jossa sain olla mukana. Siellä saa huomata kuinka lapset nauttivat yhteydestä ja elävät juuri menossa olevaa hetkeä. Leirin teemana oli rohkeita ratkaisuja. Ja toden totta myös me kaikki Jeesukseen uskovat tarvitsemme niitä juuri tällä hetkellä. Tänä päivänä on rohkeaa puolustaa Raamatusta nousevia ajatusmalleja. Sinä Jeesukseen ja Raamattuun uskova: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi. (Joos.1:9)

 

Pasi Jokiaho

Viialan helluntaiseurakunta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.

Lue lisää aiheesta: