Kaupungin ohjatut liikuntaryhmät liikuttavat taas kaikissa taajamissa

Akaan kaupungin liikuntatoimen järjestämät ohjatut ryhmät aloittavat toimintansa 9. syyskuuta alkavalla viikolla.

Viialan Rasin voimailutilalla on neljä iäkkäille suunnattua kuntosaliryhmää, jotka kokoontuvat maanantaisin kello 9.00 ja 10.00 alkaen sekä keskiviikkoisin kello 9.30 ja 10.30 alkaen. Lempeää liikuntaa -jumppaa voi tulla kokeilemaan keskiviikkoisin kello 11.00 Viialan Lallintalolle.

Kylmäkosken terveysaseman alakerrassa sijaitsevalla kuntosalilla kokoontuu kaksi kuntosaliryhmää keskiviikkoisin kello 13.00 ja kello 14.00. Ryhmistä aikaisempi on tahdiltaan rauhallisempi. Kylmäkosken lempeän liikunnan jumppa kokoontuu Resiinassa (entinen Aseman koulu) maanantaisin kello 12.30.

Monitoimihallilla kokoontuu tulevalla kaudella seitsemän ikääntyneiden kuntosaliryhmää. Liikuntatoimen ohjaajien ryhmät kokoontuvat tiistaisin kello 10.00, keskiviikkoisin kello 13.00 ja kello 14.00, sekä torstaisin kello 9.00, kello 10.00 ja kello 11.00. Vertaisohjaajien ohjaama ryhmä kokoontuu maanantaisin kello 10.00. Lempeän liikunnan ryhmä jumppaa Toijalan Monitoimihallilla tiistaisin kello 11.15. Toijalan nuorisotilassa kokoontuva tuolivoimisteluryhmä voimistelee tiistaisin kello 13.15.

Viikoilla 35–36 on mahdollista osallistua kuntosalilla starttiryhmään, joka on tarkoitettu ryhmiin valituille ja kuntosaliharrastusta aloitteleville henkilöille. Kutsu ryhmään tapahtuu henkilökohtaisesti.

Lempeän liikunnan jumpissa harjoitetaan tasapainoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta ja ne soveltuvat ikääntyneille henkilöille. Ryhmissä jumpataan sekä seisten että lattiatasossa. Varaa mukaasi juomapullo ja jumppapatja. Tuolivoimistelussa jumpataan pääasiassa tuolilla istuen.

Kuntosaliryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu 13.–16. elokuuta joko soittamalla erityisliikunnanohjaajalle tai laittamalla sähköpostia riitta.lehtonen@akaa.fi. Akaan kaupungin liikunnan sivuilla, kohdassa erityisryhmien liikunta, on myös ilmoittautumislomake.

Puhelinvastaajaan jätettyjä ääniviestejä ei huomioida. Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujat jaetaan ryhmiin ryhmätoiveiden perusteella. Mikäli ryhmiin ilmoittautuu enemmän henkilöitä kuin niihin voidaan ottaa, paikat jaetaan arpomalla. Varasijalle jääneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti 28. elokuuta mennessä. Kuntosaliryhmissä kolme peräkkäistä poisjääntiä ilman syytä aiheuttaa paikan menettämisen ryhmässä. Jumpparyhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Eläkeläisten ryhmiin osallistuminen edellyttää Kuntopassin hankkimista. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikunnanohjaaja Jussi Pentti ja erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen. Kaikissa liikuntaryhmiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Riittaan, jonka tavoittaa numerosta 040 335 3566.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?